12 φωτογραφίες »

Η νέα Mercedes GLA συνδυάζει αρμονικά τον SUV σχεδιασμό με στοιχεία πρακτικότητας και εντυπωσιάζει με τον πολύπλευρο χαρακτήρα της, όντας ο τέλειος σύντροφός σας σε τόσες διαδρομές, όσες και οι επιθυμίες σας.

Mercedes GLA

2.155.102 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2021)

Για την πόλη, για την ύπαιθρο, για οποιαδήποτε διαδρομή και για οποιαδήποτε επιθυμία η νέα Mercedes GLA είναι ο ιδανικός σύντροφος που θα καλύψει μέσα από την πλούσια γκάμα εκδόσεων και μέσα από τον ολοκληρωμένο χαρακτήρα του, κάθε σας ανάγκη.

Πιο GLA από ποτέ
Στη νέα, δεύτερη γενιά της, η GLA είναι πιο… GLA από ποτέ, αφού είναι compact και πρακτική, σπορ από κάθε οπτική γωνία, κομψή και πάνω από όλα δυναμική σε design χάρη στις αναλογίες και τις τονισμένες επιφάνειές της. Με λίγα λόγια είναι ένα καθαρόαιμο SUV μοντέλο της Mercedes, το οποίο κλέβει τον θαυμασμό των περαστικών τόσο όταν πλησιάζει από μακριά στον ορίζοντα, όσο και όταν στέκεται σταματημένο για να παρατηρήσεις προσεκτικότερα τις λεπτομέρειες του αμαξώματός του, είτε αυτές είναι οι 20άρες ζάντες αλουμινίου AMG, είτε η καλοσμιλεμένη μάσκα με τους MULTIBEAM LED προβολείς. 
 
Premium αύρα και ευρύχωρο εσωτερικό
Η νέα GLA διαθέτει όλα όσα θα κάνουν το ταξίδι σας ακόμη πιο ευχάριστο. Το εσωτερικό της διακρίνεται για την ευρυχωρία, τη σπορ σχεδίαση και τα υλικά κορυφαίας ποιότητας, ενώ ταυτόχρονα είναι πιο λειτουργικό από ποτέ και προσαρμόζεται με ευκολία στις ανάγκες σας. Ο διάκοσμος είναι σύγχρονος και μοντέρνος, με τις 2 οθόνες του συστήματος MBUX (7 ιντσών ή προαιρετικά 10,25 ιντσών) να συνθέτουν τον high-tech χαρακτήρα και να συντροφεύουν την μοναδική ηχητική εμπειρία. Επίσης, εντυπωσιάζει ο ατμοσφαιρικός φωτισμός που προσαρμόζεται στην διάθεσή των επιβατών και οι φωτιζόμενοι αεραγωγοί φωτισμού που δημιουργούν ευχάριστη αύρα στην καμπίνα.

Από την άλλη, ο compact χαρακτήρας αποτυπώνεται ακόμη πιο έντονα χάρη στον αυξημένο αποθηκευτικό χώρο στο πορτ-μπαγκάζ, την προαιρετικά ρυθμιζόμενη κατά μήκος δεύτερη σειρά καθισμάτων και τις νέες και βολικές θέσεις για αντικείμενα. Προς τέρψιν της άνεσης, η GLA διατέθει Easy Pack με hands-free access για να ανοιγοκλείνετε το καπό μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού, κλιματισμό καθισμάτων και μεγάλο άνοιγμα πόρτας για πιο άνετη επιβίβαση.
 
Top εξοπλισμός ασφάλειας και άνεσης
Στον τομέα της τεχνολογίας η GLA ενσωματώνει τον έξυπνο ψηφιακό βοηθό που αντιδρά στις φωνητικές εντολές «Hey Mercedes», ενώ τα χειριστήρια στο τιμόνι, το touchpad στην κεντρική οθόνη και η οθόνη αφής πολυμέσων εγγυώνται αποτελεσματική χρήση και λειτουργικότητα. Μάλιστα, το σύστημα MBUX εκτός από την επαυξημένη πραγματικότητα πλοήγησης, είναι σε θέση να ερμηνεύσει ακόμα και τις κινήσεις των χεριών σας, ενεργοποιώντας επιλεγμένες λειτουργίες με μία μόνο κίνηση, «καταλαβαίνοντας» αν χρησιμοποιείται από τον οδηγό ή τον συνοδηγό.

Παράλληλα, εφοδιάζεται με top συστήματα ασφαλείας. Μεταξύ άλλων, διαθέτει ενεργή υποβοήθηση πέδησης, σύστημα φωτισμού Mutlibeam LED για βέλτιστη ορατότητα χωρίς θάμπωμα των άλλων οδηγών, πακέτο μηχανικού εξοπλισμού Offroad με Downhill Speed Regulation για οδηγική απόλαυση και σε εκτός ασφάλτου διαδρομές, συστήματα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας ή προσαρμογής ταχύτητας, καθώς και οθόνη head-up που προβάλλει εικονικές ενδείξεις πάνω από το καπό του κινητήρα δίχως να απομακρύνει ο οδηγός το βλέμμα του από το δρόμο.
 
Ευρεία γκάμα κινητήρων με εξηλεκτρισμένη plug-in έκδοση
Δέκα διαφορετικά κινητήρια σύνολα βρίσκει κανείς στην οικογένεια της Mercedes GLA. Στις βενζινοκίνητες εκδόσεις υπάρχουν επιλογές στους 136, 163 και 224 ίππους, ενώ στις diesel επιλογές προσφέρεται ισχύς 116, 150 και 190 ίππων. Για τους λάτρεις των σπορ επιδόσεων προσφέρονται τρεις AMG εκδόσεις (306, 387 και 421 αλόγων), όλες με τετρακίνηση 4MATIC.

Περισσότερο οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον προφίλ έχει η GLA 250 e, η εξηλεκτρισμένη plug-in hybrid έκδοση της οικογένειας EQ Power. Η υβριδική τεχνολογία της Mercedes ενσωματώνεται και στο C-SUV, με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και τον 1,33 λίτρων βενζινοκινητήρα να αποδίδουν συνδυαστικά 218 ίππους και 450 Nm ροπης με 8άρι ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Η μπαταρία των 15,6 kWh αρκεί για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση μέχρι 63 χιλιόμετρα με ταχύτητα έως 140 χλμ./ώρα, απόσταση ικανή για μέσες καθημερινές μετακινήσεις. Με πλήρως φορτισμένες μπαταρίες (1:45 ώρες σε wallbox των 7,4 kW., 5:30 ώρες σε απλή πρίζα) η κατανάλωση φτάνει μέχρι τα 1,7 λτ./100 χλμ., ενώ με εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο 30-38 γρ./χλμ. και λιανική τιμή προ φόρων κάτω από 40.000 ευρώ η plug-in υβριδική έκδοση GLA επωφελείται από μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης.

Δειτε περισσότερα από 80 αυτοκίνητα της Εκθεσης

Ford: Διάλεξε το δικό σου Ford με 0% προκαταβολή
Peugeot: 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 2 χρόνια οδική βοήθει
Citroen: Εξτρα έκπτωση 1000€ για τους επισκέπτες της έκθεση
Renault: Με εκπτώσεις και δώρο το LPG
Kia: Μεγάλες εκπτώσεις και 5 χρόνια δωρεάν service
Mercedes: GLA χωρίς προκαταβολή

ford
skoda