8 φωτογραφίες »

Αισθητικά ανανεωμένο και με περισσότερη τεχνολογία το νέο Peugeot 3008. Γιατί είναι ακόμα πιο premium; Tι ακριβώς κάνει το σύστημα Night Vision, το οποίο διαθέτει πλέον στην ηλεκτρονική του φαρέτρα;

Peugeot 3008

2.155.470 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2021)

Peugeot 3008: SUV κορυφής
Mε την πρόσφατη ανανέωσή του, το Peugeot 3008 ενισχύει την εικόνα και τη θέση του στην σημαντικότερη κατηγορία αυτοκινήτων, εντυπωσιάζοντας με την πληρότητά του.

Το Peugeot 3008 ανανεώθηκε αισθητικά και διατίθεται με ένα νέο πιο γοητευτικό παρουσιαστικό, εκφράζοντας άμεσα τον SUV χαρακτήρα του. Η κορυφαία του ποιότητα, η υψηλή τεχνολογία και η οδηγική απόλαυση αποτελούν τα βασικά στοιχεία της premium υπόστασής του προσδίδοντας του έναν ξεχωριστό για τα δεδομένα της κατηγορίας, χαρακτήρα.
 
Με νέα πιο επιθετική και elegance εμφάνιση
Η εξωτερική εμφάνιση του νέου SUV Peugeot 3008 αντικατοπτρίζει τον δυναμισμό του χαρακτήρα του, ισορροπώντας ανάμεσα στη δύναμη και το στυλ. Επιβάλλεται με τη φαρδιά, χωρίς πλαίσιο, μάσκα και τους στάνταρ LED νέας σχεδίασης προβολείς. Παράλληλα, τα επίσης LED φώτα ημέρας είναι κάθετα και σε συνδυασμό με τα νέα πίσω φώτα, τα νέα χρώματα, τις ανασχεδιασμένες ζάντες και τους εκλεπτυσμένης αισθητικής προφυλακτήρες τονίζουν την εντυπωσιακή σχεδίαση και την premium φιλοσοφία του γαλλικού μοντέλου. Τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα διαμορφώνουν τη χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή της Peugeot, η οποία αποτελεί σχεδιαστικό στοιχείο όλων των νέων μοντέλων της μάρκας και αποτελείται από το «δόντι λιονταριού» εμπρός (φώτα ημέρας LED) και τις τρισδιάστατες νυχιές πίσω.

Ακόμα πιο premium στο εσωτερικό του
Το κορυφαίας ποιότητας, φουτουριστικό, εσωτερικό του νέου Peugeot 3008 απέκτησε ακόμα πιο premium χαρακτηριστικά, όπως αυτά αποτυπώνονται στη νέα μεγαλύτερη οθόνη αφής 10 ιντσών της για τον χειρισμό του εξελιγμένου συστήματος infotainment με τις κορυφαίες δυνατότητες συνδεσιμότητας. Η νέα οθόνη αφής συνδυάζεται με ένα πλήρως ψηφιακό νέο πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών με υψηλής ανάλυσης γραφικά και προσαρμογή στις σύγχρονες επιταγές του χρήστη. Η ευχάριστη υφή των επενδύσεων και των χρησιμοποιούμενων υλικών, οι κομψοί διακόπτες τύπου «πλήκτρων πιάνου», η κορυφαία θέση οδήγησης και η μοναδική εργονομία αποθεώνουν την premium κατασκευή όπως και τα πολλά σύγχρονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας ή υποβοήθησης της οδήγησης που διαθέτει. Την ίδια στιγμή, η πρακτικότητα και η ευρυχωρία αποτελούν σημεία αναφοράς με το χώρο αποσκευών να αρχίζει από την κορυφαία τιμή των 520 λτ. και να κορυφώνεται στα 1.482 λτ. με την αναδίπλωση της πλάτης των πίσω καθισμάτων.
 
Πλούσια γκάμα κινητήρων αλλά και Plug-in Hybrid εκδόσεις
To Peugeot 3008, είναι διαθέσιμο με μια μεγάλη γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου αλλά και με δύο Plug-In Hybrid εκδόσεις, καλύπτοντας έτσι κάθε ανάγκη. Ο 1,2 PureTech τούρμπο κινητήρας των 130 ίππων αποτελεί τη βάση, σε μηχανική ή αυτόματη έκδοση, ενώ στην κορυφή υπάρχει ο 1,6 PureTech τούρμπο των 180 ίππων που συνδυάζεται αποκλειστικά με το σοφιστικέ και εξαιρετικό αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων EAT8. Υπάρχει όμως και η diesel επιλογή με τον 1,5 λτ. BlueHDi, που αποδίδει 130 ίππους σε χειροκίνητη και αυτόματη έκδοση με έμφαση στην κατανάλωση και την μεγάλη αυτονομία. Την αιχμή του δόρατος στην γκάμα του, αποτελούν οι δύο Plug-in υβριδικές εκδόσεις του. Πιο αναλυτικά, αυτές έχουν κάτω από το καπό τους έναν τούρμπο κινητήρα 1,6 λτ., με την απόδοσή του να είναι στους 180 ίππους στην έκδοση HYBRID και στους 200 ίππους στην έκδοση HYBRID4. Στην πρώτη έκδοση ο βενζινοκινητήρας συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων και έτσι η συνδυασμένη ισχύς που προκύπτει είναι 225 PS, ενώ η έκδοση HYBRID4 ενσωματώνει έναν επιπλέον ηλεκτροκινητήρα 112 ίππων στον πίσω άξονα. Έτσι, το 3008 HYBRID4 έχει συνολική ισχύ 300 ίππων και είναι τετρακίνητο, προσφέροντας κορυφαία οδική συμπεριφορά στην άσφαλτο και στο χώμα, ενώ οι επιδόσεις είναι συναρπαστικές σε κάθε περίπτωση.

Τα ευχάριστα συνεχίζονται και στο πεδίο της κατανάλωσης με τιμή σε μεικτές συνθήκες οδήγησης μόλις 1,3 λτ./100 χλμ. (κατά WLTP). Μάλιστα, η κατανάλωση βενζίνης μπορεί να είναι και μηδενική, αφού και οι δύο plug-in εκδόσεις του 3008 μπορούν να κινηθούν χάρη στην μπαταρία των 13,2 kWh αποκλειστικά ηλεκτρικά για έως 59 χιλιόμετρα. Τέλος, ο χρόνος φόρτισης των μπαταριών είναι μικρός, μόλις σε 4 ώρες με τον βασικό on-board φορτιστή 3,7kW με φόρτιση σε ενισχυμένη πρίζα Green Up 3,7kW/16A ή σε λιγότερο από 2 ώρες με τον προαιρετικό on-board φορτιστή 7,4kW.

Δειτε περισσότερα από 80 αυτοκίνητα της Εκθεσης

Ford: Διάλεξε το δικό σου Ford με 0% προκαταβολή
Peugeot: 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 2 χρόνια οδική βοήθει
Citroen: Εξτρα έκπτωση 1000€ για τους επισκέπτες της έκθεση
Renault: Με εκπτώσεις και δώρο το LPG
Kia: Μεγάλες εκπτώσεις και 5 χρόνια δωρεάν service
Mercedes: GLA χωρίς προκαταβολή

Hyundai
KIA