7 φωτογραφίες »

Αν αναζητάτε μια πικάντικη πρόταση σε εμφάνιση, ποιότητα και επιδόσεις για να κινήστε μέσα στην πόλη, τότε μην ψάχνετε άλλο. Το Kia Picanto, ειδικά στην έκδοση GT Line, είναι το μοντέλο για εσάς.

Kia Picanto GT Line

2.155.197 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2021)

Αν αναζητάτε μια πικάντικη πρόταση σε εμφάνιση, ποιότητα και επιδόσεις για να κινήστε μέσα στην πόλη, τότε μην ψάχνετε άλλο. Το Kia Picanto, ειδικά στην έκδοση GT Line, είναι το μοντέλο για εσάς. Γίνεται ένα αυτοκίνητο πόλης να συγκεντρώνει πάνω του όλα τα βλέμματα και να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μοντέλα με την εμφάνιση και τον χαρακτήρα του, χωρίς να χάνει τα προτερήματα της άνεσης, της ευελιξίας, της οικονομίας και την κορυφαίας ποιότητας κατασκευής; Και όμως γίνεται και αυτό είναι το Kia Picanto το οποίο διατίθεται σε δύο ειδικές εκδόσεις. Αρχικά, υπάρχει η X-Line, που έχει crossover χαρακτηριστικά και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων SUV ανάρτηση, διπλή εξάτμιση, off-road πλευρικά μαρσπιέ και θόλους τροχών.

Από την άλλη πλευρά βρίσκουμε την GT-Line, που έρχεται για να αναδείξει την σπορτίφ πλευρά του χαρακτήρα σας.  Πιο αναλυτικά, στη έκδοση GT-Line η εντυπωσιακή σιλουέτα του Kia Picanto διανθίζεται από δυναμικές λεπτομέρειες όπως οι κόκκινες πινελιές στην μάσκα και τα μαρσπιέ, οι 16άρες ζάντες αλουμινίου, τα πίσω δισκόφρενα, η μάσκα γυαλιστερού μαύρου χρώματος, οι σπορ προφυλακτήρες, τα πλευρικά μαρσπιέ, η διπλή εξάτμιση και η χρωμιωμένη βάση των παραθύρων.
 
Σπορτίφ και στο εσωτερικό
Η γοητεία του συγκεκριμένου εξοπλιστικού πακέτου περνά και στην αναβαθμισμένη ποιοτικά και τεχνολογικά καμπίνα. Έτσι, στον μοντέρνο διάκοσμο της GT Line έκδοσης δεσπόζουν το σπορ σαλόνι σε μαύρο/κόκκινο χρώμα και το εσωτερικό με υλικά Piano Black και Satin Chrome, τα σπορ πεντάλ αλουμινίου, το κεντρικό υποβραχιόνιο και τα δερμάτινης επένδυσης τιμόνι και επιλογέας ταχυτήτων. Υπερπλήρες είναι και το σύστημα πολυμέσων το οποίο περιλαμβάνει προηγμένες τεχνολογίες και top υπηρεσίες συνδεσιμότητας. Η 8άρα έγχρωμη οθόνη αφής με σύστημα DAB και  6 ηχεία βελτιώνει την διεπαφή οδηγού-αυτοκινήτου, προσφέροντας μία σειρά από state of the art επιλογές ψυχαγωγίας για top οδηγική απόλαυση. Μεταξύ άλλων, παρέχει ασύρματη σύνδεση Android Auto και Apple CarPlay και bluetooth handsfree με δυνατότητα streaming, υπηρεσίες τις οποίες μπορεί να ενεργοποιήσει ο οδηγός με τα αντίστοιχα χειριστήρια στο τιμόνι. Τέλος, εξαιρετικός για τα δεδομένα της μίνι κατηγορίας είναι και ο χώρος αποσκευών με στάνταρ 255 λίτρα χωρητικότητα, η οποία ανεβαίνει στα 1.010 με διπλωμένα τα πίσω καθίσματα.
 
Maxi σε εξοπλισμό
Ως top εξοπλιστική έκδοση του Kia Picanto, η GT Line προσφέρει μια πλήρη σουίτα ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας, αλλά και συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης και άνεσης. Για παράδειγμα, ξεχωρίζουν το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα Hill Assist και το σύστημα αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης με αυτόνομο φρενάρισμα και αναγνώριση οχημάτων (Forward Collision Avoidance Assist). Στις ανέσεις του πακέτου βρίσκει κανείς LED φώτα, προβολείς ομίχλης εμπρός και έγχρωμη κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης.
 
Διαθέσιμη με 3 κινητήρες
Η έκδοση Kia Picanto GT Line διατίθεται σε τρία διαφορετικά μηχανικά σύνολα προδιαγραφών ρύπων Euro 6d. Κάθε έκδοση επωφελείται από την επιπρόσθετη ισχύ και την καλύτερη οικονομία καυσίμου που έδωσε η Kia μέσω βελτιώσεων στους νέους κινητήρες Kappa 1,2 MPi και 1,0 T-GDi. Στη βάση του Kia Picanto GT-Line βρίσκεται ο 1.200άρης με το 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο των 84 ίππων, ενώ ακολουθεί το ίδιο μοτέρ με αυτοματοποιημένη μετάδοση με τον ίδιο αριθμό σχέσεων. Ειδικά το νέο κιβώτιο AMT αντικαθιστά με απόλυτη επιτυχία το αυτόματο AT, μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων CO2 και συνεπακόλουθα τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας. Για όσους δεν γνωρίζουν, το AMT (Automatic Manual Transmission) είναι χειροκίνητο κιβώτιο με ενεργοποιητή συμπλέκτη, το οποίο αυτοματοποιεί την λειτουργία του συμπλέκτη και την αλλαγή των ταχυτήτων, προσφέροντας την άνεση ενός αυτόματου κιβωτίου και την οικονομία ενός χειροκίνητου.

Στην κορυφή της γκάμας υπάρχει o 1.000άρης T-GDi με απόδοση 100 ίππων και 172 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με 5άρι μηχανικό κιβώτιο. Το συγκεκριμένο μοτέρ προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 10,3 δλ.), τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα και κατανάλωση κάτω από 5 λτ./100 χλμ.. Όπως σε όλα τα μοντέλα της Kia, έτσι και στο άκρως ευέλικτο Kia Picanto ισχύει 7ετής εργοστασιακή εγγύηση.

Δειτε περισσότερα από 80 αυτοκίνητα της Εκθεσης

Ford: Διάλεξε το δικό σου Ford με 0% προκαταβολή
Peugeot: 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 2 χρόνια οδική βοήθει
Citroen: Εξτρα έκπτωση 1000€ για τους επισκέπτες της έκθεση
Renault: Με εκπτώσεις και δώρο το LPG
Kia: Μεγάλες εκπτώσεις και 5 χρόνια δωρεάν service
Mercedes: GLA χωρίς προκαταβολή

peugeot
test center