4 φωτογραφίες »

Το Hyundai Kona το μοναδικό B-SUV που διατίθεται με όλα τα καύσιμα, ακόμα και ως αμιγώς ηλεκτρικό. Παράλληλα, είναι το μόνο αυτοφορτιζόμενο υβριδικό μικρό SUV. Πόσο «καίει» και τι οφέλη προσφέρει το KONA Hybrid;

Hyundai KONA Hybrid

2.155.082 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2021)

Στην δημοφιλή κατηγορία των SUV πόλης υπάρχει ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει. Είναι το Hyundai KONA, το οποίο είναι το μοναδικό μοντέλο που προσφέρεται με όλα τα καύσιμα, κυκλοφορεί σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση (KONA Electric) ενώ είναι και το μοναδικό αυτοφορτιζόμενο υβριδικό, κυκλοφορώντας στην ελληνική αγορά με την ονομασία KONA Hybrid.

Από την μια μεριά έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος και compact διαστάσεις με αποτέλεσμα να ελίσσεται εύκολα και με ασφάλεια μέσα στην πόλη και στις διασταυρώσεις. Από την άλλη είναι υβριδικό, δηλαδή ο βενζινοκινητήρας συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που σημαίνει ότι σχεδόν το 80% των μετακινήσεων μέσα στην πόλη θα γίνει ηλεκτρικά, άρα και με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Συγκεκριμένα, 4,3 λτ. 100 χλμ. είναι η μέση κατανάλωση του KONA Hybrid, αλλά μέσα στην πόλη αυτή είναι ακόμη μικρότερη, στα 3,6 λτ./100 χλμ. κατά WLTP, αριθμός ο οποίος προκύπτει από τη νέα μεθοδολογία που καταγράφει με άκρως ρεαλιστικό τρόπο τον υπολογισμό της κατανάλωσης. Όμως δεν είναι μόνο αυτά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του δημοφιλούς SUV, μιας και σε αυτά έρχονται να προστεθούν η γοητευτική εμφάνιση, η κορυφαία ποιότητα κατασκευής, τα προηγμένα τεχνολογικά συστήματα και η ασφαλής οδική συμπεριφορά.
 
Τολμηρή σχεδίαση, με στυλ και άποψη
Μοναδικό και γεμάτο αυτοπεποίθηση, το νέο KONA Hybrid σχεδιάστηκε για να μαγνητίζει τα βλέμματα – και να μειώνει τους ρύπους. Η τολμηρή εξωτερική σχεδίαση αιχμαλωτίζει την προσοχή με τα μυώδη ανάγλυφα σχήματα, τα κομψά φώτα LED και τις μοναδικές λεπτομέρειες που αναδεικνύουν το ισχυρό DNA του SUV της Hyundai σε επίπεδο ουσίας. Σε αυτά προσθέστε την χρωματική απόχρωση «Blue Lagoon», αλλά και τα λογότυπα Hybrid που δηλώνουν την υβριδική φύση του μοντέλου. Μοντέρνα και σύγχρονη είναι όμως και η καμπίνα του KONA Hybrid. Στα άριστης ποιότητας φινιρισμένα υλικά κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζουν οι κομψές, λευκές πινελιές στα πλαίσια των αεραγωγών και του επιλογέα που δημιουργούν αντίθεση με τις γυαλιστερές μαύρες επιφάνειες στις λαβές θυρών, στο τιμόνι και στις στεφάνες των αεραγωγών. Λευκή ραφή υπάρχει και στα καθίσματα, στυλ που αποπνέει φρεσκάδα και νεανικότητα. Επίσης, ο πίνακας οργάνων ενσωματώνει το όργανο της λειτουργίας της υβριδικής τεχνολογίας με πληροφορίες για την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας και την ροή ενέργειας, ενώ προαιρετικά διατίθεται και οθόνη head-up display.
 
Full σε τεχνολογία
Η σουίτα συστημάτων ασφαλείας Hyundai SmartSence περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Έτσι, από την βασική έκδοση Premium υπάρχουν Hill Assist, Cruise Control, Σύστημα προειδοποίησης εκτροπής και διατήρησης λωρίδας, σύστημα προειδοποίησης απόσπασης προσοχής, αυτόματο φρενάρισμα σε κάθε συνθήκη (χαμηλές και μεσαίες ταχύτητες, με ανίχνευση πεζών και δικύκλων) κ.α.
 
Ισχυρές υβριδικές επιδόσεις
Μπορεί το υβριδικό να είναι και απολαυστικό; Αυτό πετυχαίνει το νέο KONA Hybrid που προάγει την απόδοση καυσίμου στο επόμενο επίπεδο. Το σπορ SUV διαθέτει έναν ειδικά ρυθμισμένο βενζινοκινητήρα 1.600 κυβικών και 105 ίππων, και έναν ηλεκτροκινητήρα 43,5 ίππων που αντλεί ενέργεια από μία μπαταρία υψηλής τάσης 1,56 kWh. Μάλιστα, αυτή διαθέτει ανώτερα χαρακτηριστικά φόρτισης/αποφόρτισης που μεγιστοποιούν τόσο την ηλεκτρική αυτονομία, όσο και την αποθήκευση ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Μαζί λοιπόν, ηλεκτροκινητήρας και βενζινοκινητήρας προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις με συνδυασμένη ισχύ 141 PS και ροπή 265 Nm. Σε αυτό το δυναμικό μίγμα προσθέστε ένα 6τάχυτο σπορ κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (Dual Clutch Transmission) και με paddle shifters. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή εφαρμογή σε πλήρως υβριδική τεχνολογία, η οποία πετυχαίνει καλύτερη επιτάχυνση με άμεση απόκριση του κινητήρα, υπερέχοντας των συνηθισμένων CVT τα οποία είναι πιο θορυβώδη και αργά στις αλλαγές σχέσεων. Σαν γενική διαπίστωση, με το συγκεκριμένο κιβώτιο ταχυτήτων ο οδηγός έχει πολύ καλύτερες ρεπρίζ, ζωντανή οδηγική εμπειρία που συνδυάζει τα οφέλη ενός αυτόματου και ενός μηχανικού κιβωτίου συγχρόνως, απολαμβάνει άφθονη ροπή όταν τη χρειάζεται περισσότερο και επωφελείται από μέγιστη απόδοση καυσίμου (μέση κατανάλωση από 3,6 λτ./100 χλμ.).

Από 24.790 ευρώ και πλούσιο εξοπλισμό
To KONA Hybrid ξεκινάει από τα 24.790 ευρώ στην βασική έκδοση Premium, η οποία είναι πλήρης τόσο από συστήματα ασφαλείας όσο και εξοπλισμό άνεσης, ενώ όπως όλα τα μοντέλα της Hyundai συνοδεύεται με 5ετή εργοστασιακή εγγύηση με απεριόριστο αριθμό χιλιομέτρων. Και αν θεωρηθεί δεδομένο ότι η απόσβεση της επένδυσης θα γίνει σύντομα χάρη στην χαμηλή κατανάλωση και τις προηγμένες τεχνολογίες του κινητήρα, το προνομιακό χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Hyundai είναι ένα έξτρα όφελος που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Με προνομιακό ετήσιο επιτόκιο 3,9% ακόμη και για έως 84 μήνες, που με ελάχιστη προκαταβολή 25% (7.077¤) δίνει χαμηλή μηνιαία δόση 229 ευρώ, το KONA Hybrid συνοδεύεται από χρηματοδοτικό όφελος έως και 3.300 ευρώ σε σχέση με τυπικά επιτόκια της αγοράς.

Δειτε περισσότερα από 80 αυτοκίνητα της Εκθεσης

Ford: Διάλεξε το δικό σου Ford με 0% προκαταβολή
Peugeot: 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 2 χρόνια οδική βοήθει
Citroen: Εξτρα έκπτωση 1000€ για τους επισκέπτες της έκθεση
Renault: Με εκπτώσεις και δώρο το LPG
Kia: Μεγάλες εκπτώσεις και 5 χρόνια δωρεάν service
Mercedes: GLA χωρίς προκαταβολή

TI LINGLONG AGORAZO
skoda