5 φωτογραφίες »

Η νέα γενιά του Peugeot 2008 ακολούθησε και το ηλεκτρικό μονοπάτι με την έκδοση e-2008, η οποία χρησιμοποιεί τα συστήματα και τον ηλεκτροκινητήρα του e-208. Πόσο μεγάλη είναι η αυτονομία του;

Peugeot e-2008

2.155.456 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2021)

Peugeot e-2008: Υψηλής τάσης περιπέτεια
Το Peugeot e-2008 μπαίνει και αυτό στην ηλεκτρική οικογένεια της γαλλικής μάρκας συνδυάζοντας την ξεχωριστή του εμφάνιση και τον premium χαρακτήρα του με την γνώριμη πλέον ηλεκτρική αίσθηση της Peugeot.

Μικρές αισθητικές διαφορές εξωτερικά, ακόμα πιο ενδιαφέρον στο εσωτερικό
Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Peugeot e-2008 διαφοροποιείται σε σχέση με το 2008 μέσω της ανασχεδιασμένης εμπρόσθιας μάσκας στο χρώμα του αμαξώματος αλλά και τα λογότυπα της έκδοσης στα εμπρός φτερά και στο πίσω μέρος. Κατά τα άλλα εξακολουθεί να παρουσιάζει το δυναμικό του στυλ με κομψά στοιχεία εμφάνισης και τον εκλεπτυσμένο του χαρακτήρα. Τέλος, το i-cockpit εσωτερικό του διαμορφώνει μια πολύ ευχάριστη θέση οδήγησης και διακρίνεται για την εργονομία του, ενώ τις εντυπώσεις φυσικά κερδίζουν ο τρισδιάστατος ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών που έχει νέα στοιχεία για την ηλεκτρική έκδοση  και η μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό. Η ποιότητα κατασκευής είναι κορυφαία και ο premium διάκοσμος ενισχύεται από την πληθώρα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης, ενώ οι χώροι και η πρακτικότητα της καμπίνας συμπληρώνουν τον ευχάριστο χαρακτήρα του e-2008.

Αυτονομία 325 χιλιομέτρων με μια φόρτιση
To Peugeot e-2008 διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα για την κίνησή του ο οποίος αποδίδει 136 ίππους και 260 Nm ροπής, ενώ οι μπαταρίες του ηλεκτρικού του συστήματος έχουν χωρητικότητα 50 kW. Η άμεσα διαθέσιμη ροπή εξασφαλίζει σε κάθε περίπτωση μία μοναδική ευκολία και εμπειρία οδήγησης με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 9 δλ. με το πρόγραμμα Sport του συστήματος παραμετροποίησης. Με την ενέργεια των μπαταριών του το e-2008 μπορεί να καλύψει αποστάσεις έως 325 χιλιομέτρων κατά το πρότυπο WLTP σε μεικτές συνθήκες οδήγησης, ενώ το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση που διαθέτει το κιβώτιο μιας σχέσης, αλλά και με την επιλογή Eco ή Νormal από τα προγράμματα οδήγησης, η αυτονομία μπορεί να αυξηθεί εντός πόλης φτάνοντας έως και τα 452 χιλιόμετρα. Για μια πλήρη φόρτιση από  μονοφασικό WallBox 7,4 kW το Peugeot e-2008 χρειάζεται 7,5 ώρες ή 5 ώρες από  ένα τριφασικό Wallbox 11kW, ενώ από ταχυφορτιστή 100 kW μπορεί να ανακτήσει το 60% της μπαταρίας του σε 21 μόλις λεπτά.

Δειτε περισσότερα από 80 αυτοκίνητα της Εκθεσης

Ford: Διάλεξε το δικό σου Ford με 0% προκαταβολή
Peugeot: 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 2 χρόνια οδική βοήθει
Citroen: Εξτρα έκπτωση 1000€ για τους επισκέπτες της έκθεση
Renault: Με εκπτώσεις και δώρο το LPG
Kia: Μεγάλες εκπτώσεις και 5 χρόνια δωρεάν service
Mercedes: GLA χωρίς προκαταβολή

peugeot
test center