5 φωτογραφίες »

Το επιβλητικό νέο Peugeot 2008 ήρθε για να ηγηθεί της κατηγορίας του, φέρνοντας μαζί του, τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Peugeot και όλες τις νέες προηγμένες τεχνολογίες της. Ποιες είναι αυτές;

Peugeot 2008

2.155.424 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2021)

Peugeot 2008: γαλλικό κλειδί κορυφήςΗ δημοφιλής αγορά των B-SUV έχει γαλλική σφραγίδα: το κορυφαίο στην ελληνική αγορά Peugeot 2008 ξεχωρίζει με την εντυπωσιακή σχεδίαση, την premium αίσθηση ποιότητας και το «πράσινο» e-2008.


Ο συνδυασμός compact διαστάσεων με αστική και εκτός δρόμου ευελιξία έχει φέρει μεγάλη άνθηση στην κατηγορία των μικρών SUV. Αν υπάρχει ένα αυτοκίνητο που έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του ανάμεσα στα B-SUV, αυτό δεν είναι άλλο από το Peugeot 2008. Προτάσσοντας το εντυπωσιακό i-Cockpit 3D, τις τεχνολογίες αιχμής, τους αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης, diesel και την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση e-2008, το γαλλικό μοντέλο δικαίως καταλαμβάνει την κορυφή στις πωλήσεις στην ελληνική αγορά.

Σχεδιασμός: λιοντάρι όνομα και πράγμα
Η μοντέρνα επιθετικότητα που χαρακτηρίζει όλα τα αυτοκίνητα της Peugeot συνοδεύει και το 2008. Ο γοητευτικός σχεδιασμός αποτυπώνεται με την ωραία δυναμική χρωμιωμένη μάσκα, τις τρεις «όνυχες» με την LED υπογραφή των φωτιστικών σωμάτων και με τους λαμπερούς «χαυλιόδοντες». Σπορτίφ χαρακτήρα προσδίδουν οι έντονα σμιλευμένες πλευρές, οι αιχμηρές ακμές και η οροφή Black Diamond, με το Peugeot 2008 να κουβαλά επίσης αποκλειστικά στοιχεία της νέας φωτεινής υπογραφής της μάρκας.

Premium και ψηφιακή διάθεση στο i-Cockpit
Ανάμεσα στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήμα του Peugeot 2008 περίοπτη θέση έχει το μοντέρνο εσωτερικό του φουτουριστικού i-Cockpit. Εργονομική στον μέγιστο βαθμό η καμπίνα του εγγυάται άνεση και λειτουργικότητα με μία σειρά από πιανο-διακόπτες και διακόπτες αφής. Τα ποιοτικά και άριστα φινιρισμένα υλικά δίνουν σπάνια για την κατηγορία premium αίσθηση, την ώρα που η τρισδιάσταση απεικόνιση του πίνακα οργάνων i-Cockpit 3D και το υψηλών προδιαγραφών ηχοσύστημα της Focal με 10 ηχεία ενίσχυουν τον high-tech προσανατολισμό.
Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η οθόνη αφής 10 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας και πληροφόρησης, η οποία ενσωματώνει τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες. Ειδικά στην ηλεκτρική έκδοση e-2008, το αυτοκίνητο ενημερώνει τον οδηγό για λεπτομέρειες όπως η ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα και η λειτουργία σε πραγματικό χρόνο του συστήματος ηλεκτροκίνησης, εξασφαλίζοντας μία ανεπανάληπτη οδηγική εμπειρία που... ηλεκτρίζει.

Top ευρυχωρία, απόλυτη ασφάλεια
Ανετοι είναι οι χώροι της καμπίνας του Peugeot 2008. Θα φιλοξενήσουν χωρίς περιορισμούς μια οικογένεια ενώ το ευρύχωρο και εύκολα προσβάσιμο πορτ-μπαγκάζ (από 434 έως 1.467 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων). των δύο επιπέδων θα εξυπηρετήσει τις δυσκολότερες μεταφορικές σας ανάγκες. Σε επίπεδο ασφαλείας, το Peugeot 2008 είναι άρτια εξοπλισμένο με όλους τους απαραίτητους μηχανισμούς. Υπερπλήρες από την βασική έκδοση Active και το πακέτο Safety, εξοπλίζεται με Hill Assist, Cruise Control/Speed limiter, αυτόματο φρενάρισμα Active Safety Brake, Lane Keeping Assist κ.α..
 
Οδηγική απόλαυση με σύγχρονους και αποδοτικούς κινητήρες
Η ευχάριστη οδήγηση είναι κερδισμένη υπόθεση στο Peugeot 2008. Οι προηγμένοι και αποδοτικοί κινητήρες PureTech και BlueHDi εγγυώνται κορυφαίες επιδόσεις και ασύγκριτη οικονομία. Στα βενζινοκίνητα σύνολα, ο 1.200άρης PureTech προσφέρεται με 100, 130 και 155 άλογα, ξεχωρίζοντας για την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και την δυναμική οδική συμπεριφορά. Στις diesel επιλογές η αποκλειστική τεχνολογία BlueHDi συνδυάζει χαμηλές εκπομπές ρύπων και μειωμένη κατανάλωση με ιπποδύναμη στα 110 και τα 130 άλογα. Τόσο στις εκδόσεις βενζίνης όσο και στις επιλογές πετρελαίου, τα ισχυρότερα σύνολα συνδυάζονται με το «βελούδινο» αυτόματο κιβώτιο EAT8.
 
Αυτονομία 320 χιλιομέτρων στο e-2008
Η «πράσινη« πρόταση της Peugeot στην κατηγορία των B-SUV είναι το αμιγώς ηλεκτρικό e-2008. Διατηρώντας όλα τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των συμβατικών εκδόσεων (περιμετρική ορατότητα, αυξημένη απόσταση για off-road δυνατότητες, κορυφαία επίπεδα άνεσης και ποιοτική κύλιση) το e-2008 προσφέρει μηδενική κατανάλωση και οδηγική απόλαυση ταυτόχρονα. Ο ηλεκτροκινητήρας των 136 ίππων δίνει άμεσα επιτάχυνση και μέγιστη ροπή 260 Nm, συνδυάζοντας την δυναμική και αθόρυβη παράλληλα οδήγηση. Σε επίπεδο αυτονομίας, η μπαταρία των 50 kWh εξασφαλίζει αυτονομία 320 χιλιομέτρων και σε Wallbox 7,4 kW φορτίζει πλήρως σε μόλις 7,5 ώρες.
 
Από 20.400 ευρώ και σε έξι εξοπλιστικά πακέτα
Η βασική έκδοση Peugeot 2008 κοστίζει 20.400 ευρώ στο πακέτο εξοπλισμού Active με τον 1,2 PureTech των 100 ίππων. Στις εκδόσεις βενζίνης υπάρχουν έξι επιλογές εξοπλισμού (Active, Active Plus, Allure, Allure Plus, GT, GT Plus). Στα 22.100 ευρώ είναι η τιμή του 1,5 BlueHDi Active των 110 αλόγων, ενώ στην βάση της γκάμας των ηλεκτρικών η έκδοση Active με On board Charger 7,4 kW κοστίζει 36.900 ευρώ.

Δειτε περισσότερα από 80 αυτοκίνητα της Εκθεσης

Ford: Διάλεξε το δικό σου Ford με 0% προκαταβολή
Peugeot: 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 2 χρόνια οδική βοήθει
Citroen: Εξτρα έκπτωση 1000€ για τους επισκέπτες της έκθεση
Renault: Με εκπτώσεις και δώρο το LPG
Kia: Μεγάλες εκπτώσεις και 5 χρόνια δωρεάν service
Mercedes: GLA χωρίς προκαταβολή

peugeot
test center