9 φωτογραφίες »

Το νεότερο premium οικογενειακό C-SUV της Mercedes είναι το «αστέρι» της κατηγορίας C-SUV, με προεξέχοντα στοιχεία τους χώρους, τον hi-tech προσανατολισμό και την πολυτέλεια, λόγω της ευγενούς καταγωγής του. Ανάμεσα σε ποια SUV μοντέλα της φίρμας τοποθετείται;

Mercedes-Benz GLB

2.155.083 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2021)

Η νέα Mercedes GLB μέσα από τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της, τις προηγμένες τεχνολογίες και την καθηλωτική SUV σχεδίασή της είναι εδώ για να απολαύσεις την απόλυτη ελευθερία με premium στυλ. Μελετημένη από όλες τις απόψεις και ακολουθώντας τον δικό της ξεχωριστό δρόμο, η νέα Mercedes GLB, χάρη στον πολυμορφικό της χαρακτήρα, αλλάζει τα δεδομένα στην κατηγορία των premium compact SUV, έχοντας πάντα ως εχέγγυο όλα τα παράσημα που κοσμούν την φήμη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Με το δικό της προσωπικό και premium ύφος
Η νέα Mercedes GLB έχει τη δική της σχεδιαστική σφραγίδα, η οποία δηλώνει την απόλυτη ελευθερία και τον περιπετειώδη χαρακτήρα της. Η επιβλητική παρουσία της στηρίζεται στο τετραγωνισμένο αμάξωμα με τους μικρούς προβόλους και τις έντονες ακμές που αναδεικνύουν το δυναμισμό της, καθώς και στις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που διευρύνουν την άνεση και το αίσθημα της ελευθερίας των επιβατών. Αλλωστε, η άνεση των επιβατών αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη νέα GLB, που προσφέρει εξαιρετική ευρυχωρία για 5 επιβάτες, ενώ υπάρχει δυνατότητα να φιλοξενήσει ακόμα και 7 επιβάτες με την προσθήκη τρίτης σειράς καθισμάτων. Σε συνδυασμό μάλιστα με την ακόμα πιο ευρύχωρη καμπίνα και τις πολλές έξυπνες λύσεις, όπως τα συρόμενα πίσω καθίσματα, κάθε διαδρομή με τη νέα GLΒ καθίσταται απολαυστική. 
 
Κορυφαία επίπεδα σε ποιότητα και τεχνολογία
Όπως κάθε μοντέλο της Mercedes, η GLB δεν κάνει την παραμικρή παραχώρηση σε θέματα ποιότητας και τεχνολογίας.  Η καμπίνα της απαρτίζεται από κορυφαίας ποιότητας ακριβά υλικά, άψογα συνομολογημένα μεταξύ τους, με υψηλής αισθητικής φινίρισμα και λεπτομέρειες, όπως ο ambient εσωτερικός φωτισμός που τονίζουν τον premium χαρακτήρα του μοντέλου. Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το τεχνολογικό υπόβαθρο, με το σύστημα πολυμέσων MBUX να αποτελεί το επίκεντρο. Απαρτίζεται από την κεντρική οθόνη έως 10,25 ιντσών , η οποία έρχεται ως συνέχεια του πλήρως διαμορφούμενου πίνακα οργάνων, επίσης έως 10,25 ιντσών, σχηματίζοντας  ένα μεγάλο ψηφιακό πάνελ, μαγνητίζοντας για την εμφάνιση και την λειτουργικότητά του. Ο χειρισμός είναι απόλυτα εύκολος και άμεσος χρησιμοποιώντας είτε την οθόνη αφής και τα πλήκτρα αφής στο τιμόνι, είτε το touchpad στην κεντρική κοσνόλα. Highlight βέβαια είναι η ύπαρξη του έξυπνου ψηφιακού βοηθού που ενεργοποιείται με την έκφραση «Hey Mercedes» και εξυπηρετεί μία σειρά από εντολές, τις οποίες δίνετε απλά μιλώντας του.

Με εξελιγμένους κινητήρες και διευρυμένες ικανότητες
Η νέα Mercedes GLB διατίθεται με συνολικά έξι αποδοτικούς κινητήρες, συνδυαζόμενους αποκλειστικά με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Οι βασικές δικίνητες επιλογές βενζίνης και diesel αποδίδουν 136 και 116 ίππους αντίστοιχα, ενώ οι πιο ισχυρές επιλογές 163 ή 224 ίππων για τα βενζινοκίνητα μοντέλα και 150 ή 190 ίππων για αυτά πετρελαίου, διαθέτουν το εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης 4MATIC. Για τους λάτρεις της περιπέτειας το πακέτο Off-Road Engineering, χαρίζει απεριόριστες δυνατότητες ακόμα και στα πιο δύσκολα τερέν, ενώ για περισσότερη αδρεναλίνη και κορυφαίο σπορ στήσιμο, υπάρχει η έκδοση επιδόσεων AMG GLB 35 με 306 ίππους.

Χωρίς συμβιβασμούς στην ασφάλεια
Κύριο μέλημα και αδιαπραγμάτευτη σταθερή αξία της Mercedes-Benz είναι η ασφάλεια, το οποίο αποδεικνύεται και από την βαθμολογία 5 αστέρων που εξασφάλισε στις δοκιμασίες του Euro NCAP, με εξαιρετικές επιδόσεις σε όλους τους τομείς αξιολόγησης. Το νέο πακέτο συστημάτων ασφαλείας Intelligent Drive της GLΒ ελαχιστοποιεί τους ορατούς και μη κίνδυνους σε κάθε διαδρομή, ενώ παράλληλα σας προσφέρει την εμπειρία της ημιαυτόνομης οδήγησης. Η νέα GLΒ μπορεί να ρυθμίσει αυτόματα την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα με το σύστημα Distronic, να σας κρατήσει ασφαλείς στη λωρίδα κυκλοφορίας μέσω του Active Lane Assist, αλλά και να επέμβει αυτόνομα  στο σύστημα φρένων αποτρέποντας ατυχήματα  χάρη στο Active Break Assist. Τέλος, η κάμερα οπισθοπορείας 360 μοιρών και το ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης σας απαλλάσσουν από το άγχος του παρκαρίσματος, καθώς αναλαμβάνουν τη διαδικασία από μόνα τους.

Δειτε περισσότερα από 80 αυτοκίνητα της Εκθεσης

Ford: Διάλεξε το δικό σου Ford με 0% προκαταβολή
Peugeot: 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 2 χρόνια οδική βοήθει
Citroen: Εξτρα έκπτωση 1000€ για τους επισκέπτες της έκθεση
Renault: Με εκπτώσεις και δώρο το LPG
Kia: Μεγάλες εκπτώσεις και 5 χρόνια δωρεάν service
Mercedes: GLA χωρίς προκαταβολή

DEH PASXA
skoda