• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

3 δις επένδυση για το Nissan Navara στην Αφρική

Διαβάστηκε από 1350 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/4/2019
 

Με μια επένδυση ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη μονάδα της στο Rosslyn της Πρετόρια, η Nissan ετοιμάζεται για την παραγωγή της επόμενης γενιάς του Navara pickup.

Η συγκεκριμένη επένδυση, διευρύνει τον στρατηγικό ρόλο του εργοστασίου ως κατασκευαστικού κόμβου, για τα ελαφρά φορτηγά της Nissan.  Η παραγωγή του Navara θα πλαισιώσει τα δημοφιλή μοντέλα NP200 και NP300, τα οποία ήδη κατασκευάζονται στο Rosslyn και πωλούνται τόσο στην εκεί αγορά, όσο και σε 45 χώρες της Αφρικανικής ηπείρου.

Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το 2020 και θα δημιουργήσει περίπου 1.200 νέες θέσεις εργασίας, τόσο εντός του εργοστασίου όσο και σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα της περιοχής. Ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς, η κατασκευή του Navara εκτιμάται ότι θα προσθέσει 30.000 αυτοκίνητα στον τρέχοντα ετήσιο όγκο παραγωγής των 35.000 αυτοκινήτων του Rosslyn, δημιουργώντας την ανάγκη για μια νέα, δεύτερη βάρδια λειτουργίας στο εργοστάσιο.
 

Ο πρόεδρος της Nissan στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ινδία, Peyman Kargar, δήλωσε: «Η Αφρική αποτελεί στρατηγικό σημείο  του M.O.V.E. της Nissan, του μεσοπρόθεσμου πλάνου μας για το 2022, με το οποίο στοχεύουμε να διπλασιάσουμε την παρουσία μας σε ολόκληρη την περιοχή της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Ινδίας. Ήδη έχουμε ένα ισχυρό κατασκευαστικό αποτύπωμα στην Αφρική, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεών μας  στην Αίγυπτο, τη Νιγηρία, τη Νότια Αφρική, καθώς  και μια υπό σχεδιασμό εγκατάσταση στην Αλγερία. Η σημερινή ανακοίνωση υπογραμμίζει τη διαρκή  εξέλιξη της Αφρικής,  ως μια από τις σημαντικότερες παγκόσμιες αγορές. Στην Νότια Αφρική, αυτό υποστηρίζεται από τις  κυβερνητικές προθέσεις  για τη δημιουργία ενός σταθερού επενδυτικού περιβάλλοντος  με μακροπρόθεσμο ορίζοντα».

Κατά το 2018, οι παγκόσμιες πωλήσεις  του μοντέλου ανήλθαν στις  231.435 μονάδες, αυξημένες κατά  6% σε σχέση με την προηγούμενο έτος,  καθιστώντας το Navara ως το pickup με τις υψηλότερες πωλήσεις παγκοσμίως.