H νέα γενιά της E-Class Coupe που μόλις λανσαρίστηκε, είναι ένα μοντέλο που έχει μακρά ιστορία. Αν και έχει ονομαστεί με διάφορους τρόπους, το παρελθόν του πηγαίνει πίσω 30 χρόνια, μέχρι την εικονιζόμ
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

H νέα γενιά της E-Class Coupe που μόλις λανσαρίστηκε, είναι ένα μοντέλο που έχει μακρά ιστορία. Αν και έχει ονομαστεί με διάφορους τρόπους, το παρελθόν του πηγαίνει πίσω 30 χρόνια, μέχρι την εικονιζόμενη C124.

30 χρόνια E-Class Coupe

5.320 Επισκέψεις στο άρθρο (20/12/2016)

H νέα γενιά της Mercedes-Benz E-Class Coupe είναι γεγονός και αποτελεί άξιο συνεχιστή της ιστορίας που ξεκίνησε 30 χρόνια πριν, η εμβληματική C124.

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που η Mercedes-Benz μας παρουσίασε τη νέα γενιά της E-Class Coupe, ένα μοντέλο που έχει μακρά ιστορία. Αν και έχει ονομαστεί με διάφορους τρόπους, το παρελθόν του μοντέλου πηγαίνει πίσω 30 χρόνια, μέχρι το μοντέλο C124.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 2010 για να δούμε την επόμενη εκδοχή της E-Class Coupe.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 2010 για να δούμε την επόμενη εκδοχή της E-Class Coupe.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Μετά από ένα κενό ετών από την προηγούμενη C123, η Mercedes παρουσίασε την C124 το 1987 στην έκθεση της Γενεύης. Η έκδοση coupe ακολούθησε το λανσάρισμα της sedan, στην οποία άλλωστε και στηριζόταν. Οι διαφορές των δύο μοντέλων -εκτός από την απουσία των δύο θυρών- εστιάζονταν στην έλλειψη της μεσαίας κολόνας, αλλά και στη βαφή του κάτω τμήματος του οχήματος με άλλη απόχρωση. 
Αρχικά το αυτοκίνητο προσφερόταν σε δύο εκδόσεις, την 230 CE με τον 4κύλινδρο κινητήρα των 2,3 λίτρων, αλλά και την 6κύλινδρη 300 CE με το μοτέρ των 3,0 λίτρων. Στην πορεία εμφανίστηκαν και οι εκδόσεις 200 CE και 300 CE-24, ενώ ακολούθησε και η cabriolet εκδοχή.
 
Σταδιακά όλα τα παραπάνω μοντέλα επαναλανσαρίστηκαν με τα σήματα της E-Class. Ακολούθησε ένα κενό λόγω της μικρότερης CLK και έτσι έπρεπε να φτάσουμε στο 2010 για να δούμε την επόμενη εκδοχή της E-Class Coupe.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

SPRING SEAT
NISSAN