• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Με τις επεμβάσεις του X-Tomi τα μπροστά φώτα ομίχλης θυμίζουν καρό σημαία.

Έρχεται Renault Zoe RS;

Διαβάστηκε από 2912 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/3/2017

Οι περισσότεροι θεωρούμε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν έχουν επιδόσεις και είναι κατάλληλα μόνο για να μετακινείσαι χωρίς κόστος μέσα στην πόλη. Η Renault έρχεται να μας αποδείξει ότι κάνουμε λάθος

 
Στην έκθεση της Γενεύης αρκετοί Ευρωπαίοι κατασκευαστές θέλησαν να αποδείξουν ότι μπορούν να φτιάξουν ενδιαφέροντα και εντυπωσιακά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μεταξύ αυτών και η Renault η οποία μας παρουσίασε μια πρωτότυπη μορφή του Zoe με την ονομασία e-Sport.

Βέβαια, θα χάσει κάποια από τα έντονα σχεδιαστικά στοιχεία του, αν ποτέ βγει στην παραγωγή, κάτι που πρέπει να γίνει σύντομα καθώς σε ποιον δεν αρέσει η άμεση ροπή που θα προσφέρει; Ποιος θα αρνηθεί ότι ένας νέος ο οποίος περιβάλλεται από smartphones δε θα θέλει κάτι όπως το Zoe RS; Στο παρελθόν, οι αξιωματούχοι της Renault έχουν δηλώσει ότι υπάρχει η πρόθεση να βγάλουν εκδόσεις υψηλών επιδόσεων τόσο στα crossovers όσο και στα ηλεκτρικά. Επιπλέον, τα Zoe και Leaf είναι τα πρώτα σε πωλήσεις ηλεκτρικά στην Ευρώπη, γεγονός που τα κάνει τέλειους υποψήφιους. Αλλά το Golf GTI θα μπορούσε πάλι να δημιουργήσει προηγούμενο όπως έκανε πριν 40 χρόνια.

Οι υποδομές φόρτισης παραμένουν ένα βασικό πρόβλημα. Αλλά οι τεχνολογίες των μπαταριών συνεχίζουν να εξελίσσονται μέχρι που κάποια στιγμή η αυτονομία δε θα αποτελεί πρόβλημα.

Το πρόβλημα με το Zoe e-Sport είναι ότι είναι ουτοπικό. Κάτω από το καπό του κρύβει 462 ίππους και αυτή η δύναμη του επιτρέπει να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3.2 δλ.

Είναι όπως όταν η Renault παρουσίασε το TwinRun που “φόραγε” έναν V6 απόδοσης 320 ps αλλά όταν βγήκε στην παραγωγή είχε 90 ps. Αναλογικά, περιμένουμε από το Zoe RS να έχει 130 ps το οποίο είναι πάρα πολύ καλό νούμερο.

Η ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα προέρχεται από τον X-Tomi. Οι αλλαγές στο e-Sport περιλαμβάνουν την απομάκρυνση των εισαγωγών αέρα και την τοποθέτηση των προβολέων ομίχλης από το Clio RS, τα οποία αντλούν έμπνευση από την καρό σημαία που κυματίζει στους αγώνες.

Tags: RENAULT