Το SEAT Leon σε κερδίζει με την οικονομία καυσίμου που προσφέρει, αλλά και με την σπορτίφ, fun to drive οδική του συμπεριφορά.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το SEAT Leon σε κερδίζει με την οικονομία καυσίμου που προσφέρει, αλλά και με την σπορτίφ, fun to drive οδική του συμπεριφορά.

SEAT Leon: Τα πολλά πρόσωπα της οικονομίας

27.558 Επισκέψεις στο άρθρο

Στην γκάμα της SEAT αν υπάρχει ένα μοντέλο που καίει καρδιές, όχι όμως την τσέπη, αυτό είναι σίγουρα το Leon, αφού και με δελεαστική τιμή έρχεται (από 12.990 ευρώ), και με εμφάνιση που εντυπωσιάζει και επιπλέον διατίθεται με μια υπερπλήρη γκάμα κινητήριων συνόλων τα οποία εξασφαλίζουν οικονομία καυσίμου και δυνατές επιδόσεις.

Φουλάρει και με «κέρματα»
Ενδεικτικά, στην έκδοση με φυσικό αέριο το Leon καταναλώνει λιγότερο από 3,5 ευρώ/100 χιλιόμετρα ή διαφορετικά φουλάρει με 15 ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει εμπράκτως τον τίτλο του αφιερώματος, αφού παράλληλα με την οικονομία καυσίμου προσφέρει και καλές επιδόσεις. Συγκεκριμένα, κάτω από το καπό του Leon 1,4 TGI βρίσκεται η τροποποιημένη εκδοχή του 1,4 TSI του γκρουπ VW, με μέγιστη ισχύ 110 ίππων στις 5.000 σ.α.λ. και ροπή 250 Nm μεταξύ 1.500 και 4.000 σ.α.λ. Ο κινητήρας αυτός, με τη βοήθεια και του κοντού κιβωτίου 6 σχέσεων επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 10,9 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα σταματάει στα 194 χλμ./ώρα.

Με λίγα λόγια, δηλαδή, ο 1,4 TGI συνδυάζει την οικονομία των diesel κινητήρων με τα θετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας των βενζινοκινητήρων, χαρακτηριστικά άλλωστε που θα βρείτε σε όλη την γκάμα του Leon. Για παράδειγμα, το Leon ως πετρελαιοκίνητο έρχεται με κατανάλωση από 3,8 λτ./100 χλμ., αυτονομία 1.000+ χιλιομέτρων και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, ενώ ως βενζινοκίνητο με σβέλτες επιδόσεις και τιμή μοντέλου μικρότερης κατηγορίας, μόλις 12.990 ευρώ.

­Εμφάνιση που σε «καψουρεύει»
Από όποια γωνία και αν το κοιτάξεις, το τρίτης γενιάς SEAT Leon είναι ένα μοντέλο που σε κερδίζει με τις επιθετικές, δυναμικές και λεπτοδουλεμένες γραμμές του οι οποίες έχουν φτιαχτεί με τεχνική ακρίβεια και του χαρίζουν το χαρακτηριστικό του ύφος, ειδικά στις 3θυρες κουπέ εκδόσεις SC. Ταυτόχρονα, οι κομψές αναλογίες και η οριζόντια κυψελοειδής μάσκα το κάνουν να δείχνει έτοιμο για κάθε δρόμο, ενώ τέλος τα LED φανάρια ενισχύουν το δυναμικό του χαρακτήρα. Χωρίς αμφιβολία, το Leon σε κερδίζει από μακριά, ενώ ειδικά στην έκδοση SC (3θυρο αμάξωμα) έρχεται με ακόμη πιο τολμηρή σχεδίαση που παραπέμπει σε κουπέ χάρη στους φουσκωμένους πίσω θόλους και την κεκλιμένη οροφή.

Χαίρεσαι να το οδηγείς
Όμως όλα τα παραπάνω είναι ανώφελα -τουλάχιστον για να σου «κάψουν» την καρδιά- αν ως κερασάκι στην τούρτα δεν υπάρχει αυτό που ονομάζεται οδηγική απόλαυση. Και εδώ, το SEAT Leon παίρνει άριστα γιατί διαθέτει σπορτίφ προσανατολισμό και προηγμένες τεχνολογίες στην υπηρεσία οδηγού και επιβατών, όπως το προηγμένο σύστημα πολυμέσων Easy connect.

Στο ποιοτικό εσωτερικό του SEAT Leon 1,4 TGI, μόνο οι ενδείξεις για το φυσικό αέριο στον πίνακα οργάνων και την κεντρική οθόνη, διαφοροποιούν την έκδοση.

Στο ποιοτικό εσωτερικό του SEAT Leon 1,4 TGI, μόνο οι ενδείξεις για το φυσικό αέριο στον πίνακα οργάνων και την κεντρική οθόνη, διαφοροποιούν την έκδοση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
KIA