Το όριο ταχύτητας είναι 50 χλμ./ώρα.

58.568 παραβάσεις ταχύτητας σε 14 μέρες!

1.815 Επισκέψεις στο άρθρο (22/11/2018)

H Pieve di Teco είναι μια μικρή πόλη στην Ιταλία με 160 κατοίκους που όμως έγινε διάσημη για το ρεκόρ παραβάσεων ταχύτητας που σημειώθηκε μέσα σε μόλις 14 μέρες.

Οι κάμερες για την καταγραφή ταχύτητας συνετούν τους οδηγούς που δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να τους έρθει «ραβασάκι» στο σπίτι. Αν υπάρχει και ειδική σήμανση στους δρόμους ότι υπάρχει εκεί κοντά κάμερα, οι περισσότεροι οδηγοί τραβούν αμέσως το πόδι από γκάζι.

Αυτό όμως για κάποιον παράξενο λόγο δεν συμβαίνει στην μικρή ιταλική πόλη Pieve di Teco, αφού η κάμερα που τοποθετήθηκε πρόσφατα στον επαρχιακό δρόμο που περνά μέσα από την πόλη «έπιασε» 58.568 παραβάσεις του ορίου ταχύτητας σε μόνο δυο εβδομάδες λειτουργίας.
 
Ο δήμαρχος Alessandro Alessandri δήλωσε πως αναγκάστηκε να προβεί στην εγκατάσταση αυτής της κάμερας μετά από παράπονα που έκαναν οι κάτοικοι για την ταχύτητα με την οποία περνούν τα αυτοκίνητα. Ενώ όμως ο δήμαρχος περίμενε η κάμερα να πιάσει 5-10 παραβάτες, τα αποτελέσματα ήταν πολύ διαφορετικά, με τον ίδιο να χαρακτηρίζει την κατάσταση «τρελή». Το όριο ταχύτητας στο σημείο είναι 50 χλμ./ώρα, όμως δεκάδες οδηγοί πιάστηκαν από την κάμερα να περνούν από το σημείο με ταχύτητες άνω των 100 χλμ./ώρα, με έναν από αυτούς να περνά ακόμα και με 135 χλμ./ώρα!

Αν και η πόλη θα μπορούσε να επωφεληθεί σημαντικά από τα πρόστιμα των οδηγών, ο δήμαρχος ανέφερε πως περισσότερο τον νοιάζει η ασφάλεια των κατοίκων της πόλης.
 

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda