O Kimi Raikkonen με το line-up της Ferrari το 2010 (Felipe Massa, Fernando Alonso)
«Απών» από την επόμενη αγωνιστική σεζόν της Formula 1 θα είναι ο Kimi Raikkonen. O manager του πρώην πιλότου της Ferrari, Steve Robertson, σύμφωνα με δηλώσεις του σε Φιλανδική εφημερίδα, τόνισε ότι η συμφωνία με την ομάδα της McLaren δεν καρποφόρησε.
Πιο συγκεκριμένα οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν σε τρία βασικά ζητήματα: τις οικονομικές απολαβές του Raikkonen, θέματα που αφορούν τη σχέση του με τους χορηγούς της ομάδος και την ελευθερία του Φιλανδού να αγωνίζεται σε κάποια ράλι κατά τη διάρκεια της επόμενης χρονιάς.
Έχοντας καταρρεύσει η συνεργασία Raikkonen-McLaren φαίνεται ότι ο Kimi δεν είναι διατεθειμένος να κυνηγήσει την τύχη του στον θαυμαστό κόσμος της F1 με κάποια άλλη ομάδα μικρότερης δυναμικότητας.
«Η μόνη επιλογή για την F1 την επόμενη σεζόν ήταν McLaren ή τίποτα.» δήλωσε ο Steve Robertson στην εφημερίδα Turun Sanomat.
«Kimi και McLaren δεν μπόρεσαν να συνάψουν συμφωνία, έτσι δεν θα οδηγήσει (ο Raikkonen) στην F1 τουλάχιστον για την επόμενη σεζόν.»
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Kimi Raikkonen με τη συμφωνία αποχώρησης του από τη Ferrari θα συνεχίζει να εισπράττει χρήματα που θα εισέπραττε αν ήταν οδηγός της Scuderia το 2010.