Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Ban Ki-moon

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Ban Ki-moon

«Μπορούμε να σώσουμε εκατομμύρια ζωές»

(3/3/2011)

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Ban Ki-moon στη διάρκεια συνάντησης στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη με την παγκόσμια πρέσβειρα του προγράμματος «Make Roads Safe» της FIA, Michelle Yeoh, συζήτησαν την επικείμενη έναρξη του παγκόσμιου προγράμματος «Δεκαετία Δράσης» με το νέο «παγκόσμιο σχέδιο» για τη δεκαετία 2011-2020.

«Μέσα από τα Ηνωμένα Έθνη, με τη νέα Δεκαετία Δράσης για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας, πιστεύω ότι μπορούμε να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Είναι εντελώς απαράδεκτο, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι να πεθαίνουν στους δρόμους και πάνω από πενήντα εκατομμύρια να τραυματίζονται. Το ανθρώπινο κόστος είναι βαρύ, το οικονομικό κόστος είναι συγκλονιστικό, με περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Τα Ηνωμένα Έθνη θα δώσουν το παράδειγμα, χρειαζόμαστε όμως τη στήριξη από τα κράτη-μέλη και τους κοινοτικούς ηγέτες. Το πιο σημαντικό σε αυτή τη δεκαετία των Ηνωμένων Εθνών για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας, είναι ότι αφορά όλους μας, κάθε δρόμο, κάθε όχημα, κάθε οδηγό και επομένως χρειαζόμαστε συντονισμένη προσπάθεια. Αν δώσουμε εμείς το παράδειγμα, μπορούμε να σώσουμε εκατομμύρια ζωές. Προς το σκοπό αυτό τα Ηνωμένα Έθνη εργάζονται πολύ σκληρά : για ένα ασφαλέστερο κόσμο, για όλους». δήλωσε ο Ban Ki-moon.

Η Michelle Yeoh δήλωσε: «Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ έχει δείξει και πάλι μεγάλο, ηγετικό ρόλο στην αντιμετώπιση του παραμελημένου θέματος, των θανάτων και τραυματισμών στους δρόμους του κόσμου. Όλοι έχουμε δουλέψει σκληρά για να φτάσουμε στο σημείο, όπου η νέα «Δεκαετία Δράσης» είναι έτοιμη να αρχίσει. Είμαστε όλοι ενωμένοι, με παγκόσμιο σχέδιο δράσεων, με βούληση και αποφασιστικότητα για δράσεις που θα κάνουν την πραγματική διαφορά στις ζωές των ανθρώπων στους δρόμους όλου του κόσμου».

Ο Ban Ki-moon εξήρε επίσης την Michelle Yeoh για την εργασία της, εξ ονόματος της εκστρατείας «Make Roads Safe».

«Συγχαίρω ιδιαίτερα τη Michelle Yeoh για τη δύναμη που επέδειξε καθώς έχει παγκόσμια εμβέλεια και επιρροή. Με αυτό το είδος του ηγετικού ρόλου είμαι βέβαιος ότι μαζί με τα Ηνωμένα Έθνη μπορούμε να σώσουμε πολλές ανθρώπινες ζωές» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.
Mercedes
skoda