Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Πρόσθετες βάρδιες στα εργοστάσια της Opel

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/5/2011

Η Opel προγραμματίζει πρόσθετες βάρδιες στα εργοστάσια των Gliwice (Πολωνία) και Ellesmere Port (Βρετανία) προκειμένου να ικανοποιήσει την υψηλή ζήτηση για το Astra Sports Tourer και το πεντάθυρο Astra. Συνολικά οκτώ πρόσθετες βάρδιες προγραμματίζονται ανά εργοστάσιο τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

 
Η Opel προσθέτει τώρα ένα τρίτο εργοστάσιο στο πρόγραμμα παραγωγής του Astra. Αυτή τη στιγμή το Rüsselsheim προετοιμάζεται για τις ανάγκες συναρμολόγησης του μοντέλου. Αν και το Insignia βρίσκεται σε φάση πλήρους παραγωγής, οι υπεύθυνοι μηχανικοί έχουν ετοιμάσει όλα τα συστήματα, μηχανήματα και εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή του μικρομεσαίου πεντάθυρου αυτοκινήτου. Από τα τέλη Αυγούστου, το Astra θα κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής με το Opel Insignia.

Τον Απρίλιο, η Opel πέτυχε αύξηση μεριδίου αγοράς σε όλη την Ευρώπη για έκτο συνεχόμενο μήνα συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή εποχή. Το Ευρωπαϊκό μερίδιο αγοράς αυξήθηκε από 5,8% τον Απρίλιο του 2010 σε περίπου 6% τον Απρίλιο του 2011. Το πρώτο τετράμηνο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 32.000 οχήματα ή 8,2% συγκριτικά με την ίδια περίοδο το 2010. Η Opel πούλησε συνολικά περίπου 420.000 οχήματα στο διάστημα αυτό.

Τα Meriva και Astra Sports Tourer σημειώνουν μεγάλη επιτυχία – και τα δύο είναι Νο1 στην κατηγορία τους. Στη Γερμανία, οι πωλήσεις του Astra Sports Tourer διπλασιάστηκαν το πρώτο τετράμηνο του 2011 συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ τον Απρίλιο σχεδόν τριπλασιάστηκαν.

Την περασμένη εβδομάδα η GM, μητρική εταιρία της Opel, ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο. Στην Ευρώπη, όπου το αποτέλεσμα επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την Opel, επιτεύχθηκε το νεκρό σημείο, για πρώτη φορά από το 2007.

Tags: OPEL