Η Hyundai δημιούργησε πρόσφατα έναν αερόσακο πανοραμικής οροφής, ο οποίος σύμφωνα με τη φίρμα είναι ο πρώτος του είδους του.

Η Hyundai τοποθετεί έναν αερόσακο μέσα στο μηχανισμό της ηλιοροφής. Όταν ο αισθητήρας διαγνώσει πως το όχημα ετοιμάζεται να ανατραπεί, ο αερόσακος ανοίγει από τα πίσω προς τα μπροστά μέσα σε μόλις 0,08 δλ.

Η Hyundai αναφέρει πως το σύστημα αερόσακου ηλιοροφής αποτρέπει τους επιβάτες από το να βγουν εκτός οχήματος και με αυτό τον τρόπο μειώνει σημαντικά τους κινδύνους σοβαρών τραυματισμών. Ωστόσο δε λέει ακόμα το πότε προτίθεται να περάσει την τεχνολογία στην παραγωγή.

Αερόσακος πανοραμικής οροφής από τη Hyundai

3.915 Επισκέψεις στο άρθρο (8/1/2018)

Η Hyundai δημιουργεί τον πρώτο αερόσακο πανοραμικής ηλιοροφής, που προστατεύει τους επιβάτες σε περίπτωση ανατροπής του οχήματος. Δείτε πώς λειτουργεί το σύστημα ασφάλειας των Κορεατών…

Οι πανοραμικές ηλιοροφές έχουν γίνει πλέον τάση στην αυτοκινητοβιομηχανία και η Hyundai προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στις πιθανές ερωτήσεις που υπάρχουν σχετικά με την ασφάλεια που προσφέρουν οι γυάλινες αυτές επιφάνειες. Για αυτό το λόγο η κορεάτικη εταιρεία δημιούργησε πρόσφατα έναν αερόσακο πανοραμικής οροφής, ο οποίος σύμφωνα με τη φίρμα είναι ο πρώτος του είδους του.
   
Η λύση της Hyundai τοποθετεί έναν αερόσακο μέσα στο μηχανισμό της ηλιοροφής. Τη στιγμή που ένας αισθητήρας διαγνώσει πως το όχημα ετοιμάζεται να ανατραπεί, ο αερόσακος ανοίγει από τα πίσω προς τα μπροστά. Μέσα σε μόλις 0,08 δλ. έχει καλύψει όλη την επιφάνεια της οροφής.
 
Η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία αναφέρει πως το σύστημα αερόσακου ηλιοροφής αποτρέπει τους επιβάτες από το να βγουν εκτός οχήματος και με αυτό τον τρόπο μειώνει σημαντικά τους κινδύνους σοβαρών τραυματισμών. Ωστόσο δεν αναφέρει ακόμα το πότε προτίθεται να περάσει την τεχνολογία στην παραγωγή.
 

Toyota
test center