Tο πρωτότυπο Code X που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2019.

Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια η DS θα έχει λανσάρει ισάριθμα μοντέλα.

Αλλάζει τoν σχεδιασμό των SUV η DS

7.408 Επισκέψεις στο άρθρο (23/1/2020)

Αρκετά φιλόδοξο είναι το σχέδιο που έχει καταρτίσει η DS για το άμεσο μέλλον, σκοπεύοντας μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια να έχει λανσάρει ισάριθμα μοντέλα, ένα εκ των οποίων τουλάχιστον θα είναι SUV και μάλιστα με νέο σχεδιασμό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν μεγάλα ευρωπαϊκά μέσα η premium μάρκα του ομίλου PSA σχεδιάζει να ξεκινήσει τα νέα αυτά μοντέλα προκειμένου να ολοκληρώσει την πρόσφατα ανανεωμένη γκάμα της που έκανε την αρχή με τα DS 7 Crossback και DS 3 Crossback.
 
Μιλώντας συγκεκριμένα, το πρώτο από τα νέα μοντέλα της θα είναι το σεντάν DS 9, η παρουσίαση του οποίου μάλιστα δεν θα αργήσει, αφού η εταιρεία την έχει προγραμματίσει για τα τέλη Γενάρη του 2020. Το γεγονός πως η μάρκα θα φέρει ένα νέο σεντάν μπορεί να ξενίζει κάπως τους ευρωπαίους που δείχνουν ξεκάθαρη προτίμηση στα SUV/Crossover, όμως το σκεπτικό της DS αφορά όλο τον κόσμο. Μάλιστα με την μεγαλύτερη αγορά -της Κίνας- να είναι ακόμα ενεργή στην εν λόγω κατηγορία, το νέο σεντάν σημαίνει πολλά για τη γαλλική εταιρεία.  
 
Όπως προαναφέραμε όμως από τα υπόλοιπα τρία αυτοκίνητα, το ένα θα είναι SUV, αλλά δεν αποκλείεται να συμβεί το ίδιο και για τα υπόλοιπα δύο που θα ακολουθήσουν μέχρι το 2024. Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών τα νέα SUV- όσα εν τέλει είναι αυτά- θα επωφελούνται από βελτιωμένο σχεδιασμό που θα έχει ως γνώμονα την καλυτέρευση της αεροδυναμικής. Αυτό με τη σειρά του θα συμβάλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και κατ επέκταση της μείωσης ρύπων διοξειδίου του άνθρακα.   
 
Τέλος ως μία πρώτη ιδέα για τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία των επερχόμενων SUV, η DS πριν από λίγο καιρό είχε παρουσιάσει το Aero Sport Lounge concept που σύμφωνα με τη μάρκα «παρουσίαζε ένα SUV επόμενης γενιάς που είναι πολύ χαμηλότερο και βελτιστοποιημένο για αεροδυναμική». Ένα από τα μοντέλα που βασίστηκαν σε αυτό το σχέδιο ήταν το πρωτότυπο Code X που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2019, κάποια από τα στοιχεία του οποίου είναι πιθανό να δούμε στα νέα μοντέλα της DS. 

FORD E-TRANSIT
OPEL