Η Lamborghini θα αλλάξει χέρια, αλλά θα παραμείνει στην ίδια οικογένεια όπως όλα δείχνουν.

Αλλάζει χέρια η Lamborghini

3.579 Επισκέψεις στο άρθρο (10/9/2018)

Η Lamborghini πρόκειται σύντομα να αλλάξει χέρια και όπως όλα δείχνουν ο νέος «κηδεμόνας» πρόκειται να την επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό.

Η Lamborghini βρίσκεται υπό τη σκέπη του Volkswagen Group από τον Σεπτέμβριο του 1998, όταν και έγινε η πλήρης εξαγορά της ιταλικής φίρμας, που εδρεύει στη Sant΄Agata της Μπολόνια, από την Audi. Έκτοτε η Lamborghini έχει εξελίξει και παρουσιάσει ουκ ολίγα μοντέλα βάσει των στρατηγικών της γερμανικής premium φίρμας, ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αυτό πρόκειται να αλλάξει μέσα στις επόμενες μέρες.

Αυτό που μπορούμε με σιγουριά να πούμε είναι πως η Ιταλίδα μάρκα θα μείνει στην... οικογένεια, μιας και ο επόμενος «μνηστήρας» είναι εντός τους VW Group -αναφερόμαστε στην Porsche- με τις πρωτές πληροφορίες να κάνουν λόγο για κλείσιμο όλων των εκκρεμοτήτων μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2019, όταν και θα περιέλθει στη δικαιοδοδία της τελευταίας.
 

Εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο θεωρείται δεδομένη η ενσωμάτωση τεχνολογιών, κινητήρων και πολλών ακόμη στοιχείων από τα μοντέλα της Porsche σε εκείνα της Lamborghini. Έπειτα, δεν είναι κρυφό πως οι αντικαταστάτες των Aventador και Huracan βρίσκονται σε στάδιο δοκιμών εξέλιξης και πρόκειται να χρησιμοποιήσουν το ίδιο monocoque πλαίσιο που έχουν και τα υπάρχοντα μοντέλα.

Για την Aventador, εφόσον οριστικοποιηθεί και πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο πλάνο, ίσως να είναι αργά για αλλαγές, αφού έχουν ήδη παρθεί αποφάσεις για το υβριδικό σύνολο με τον V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα και τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ, εντούτοις η περίπτωση της Huracan μπορεί να αποκτήσει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς η Porsche θα έχει όλο το χρόνο να εξετάσει οποιεσδήποτε αλλαγές πιστεύουν οι άνθρωποι της ότι χρειάζεται.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις για το μέλλον της Lamborghini, οι οποίες και θα είναι καθοριστικές για τα αυτοκίνητα που θα παρουσιάσει στο μέλλον.

Toyota
moto