Αμιγώς ηλεκτρικές οι επόμενες Alfa Romeo Giulia και Stelvio
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αμιγώς ηλεκτρικές οι επόμενες Alfa Romeo Giulia και Stelvio

2.123 Επισκέψεις στο άρθρο (23/11/2022)

Ο Daniel Guzzafame, επικεφαλής Προϊόντων της Alfa Romeo, φάνηκε πεπεισμένος πως οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio δεν θα γίνουν υβριδικές, αφού το κόστος μετατροπής της Giorgio πλατφόρμας είναι μεγάλο.

Δεν θα γίνουν ποτέ υβριδικές

Η Alfa Romeo προχώρησε στην αναβάθμιση των Giulia και Stelvio πριν από λίγους μήνες αλλά σε αντίθεση με ό,τι θα περίμενε κανείς, οι βελτιώσεις αφορούσαν μόνο τον σχεδιασμό και το τεχνολογικό τους προφίλ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Μεγάλο το κόστος προς τον υβριδισμό

Τώρα, ο Daniel Guzzafame, επικεφαλής Προϊόντων της Alfa Romeo, δήλωσε σε μέσα στης Αυστραλίας πως η ιταλική μάρκα δεν πρόκειται να προσφέρει υβριδικά κινητήρια σύνολα στα δύο μοντέλα. Ο ίδιος είπε συγκεκριμένα πως θα ήταν πολύ κοστοβόρο να γίνουν οι απαραίτητες μετατροπές ώστε η πλατφόρμα Giorgio να μπορέσει να ενσωματώσει κάποιο Plug-in υβριδικό σύνολα. Όσον αφορά τα ήπια υβριδικά μοτέρ, η μετατροπή της Giorgio πλατφόρμας είναι πολύ πιο εύκολη αλλά η μείωση των ρύπων θα ήταν τέτοια που δεν θα δικαιολογούσε το κόστος.

Δεν θα δούμε κάποια υβριδική Giulia ή Stelvio

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν πως η Alfa Romeo δεν θα προσφέρει στο μέλλον κάποια υβριδική επιλογή για τις Giulia και Stelvio. Aντίθετα, σύμφωνα πάντα με τον Guzzafame, η επόμενη γενιά των Giulia και Stelvio θα έρθουν σε λίγα χρόνια και «κατά πάσα πιθανότητα» θα τροφοδοτούνται από αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε πως ο όμιλος Stellantis έχει ανακοινώσει πως θα σταματήσει να πουλάει αυτοκίνητα με θερμικά μοτέρ το 2030.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
4green