Το CX-30 βασίζεται σε μία εξελιγμένη μορφή της αρχιτεκτονικής Skyactiv-Vehicle της Mazda.

Η εταιρεία υπόσχεται ότι οι επιβάτες θα επωφελούνται από μεγαλύτερους χώρους.

Όλες οι επιλογές θα συνδυάζονται είτε με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο είτε με αυτόματη μετάδοση ενώ προαιρετικό θα είναι το i-Activ σύστημα τετρακίνησης.

Aναλυτικά το Mazda CX-30

4.284 Επισκέψεις στο άρθρο (16/7/2019)

Αυτό είναι το μοντέλο που τοποθετείται ανάμεσα στο CX-3 και το CX-5 και αποτελεί ουσιαστικά την crossover έκδοση του Mazda3.

Νέες πληροφορίες σχετικά με το CX-30 που πρόκειται να λανσαριστεί σύντομα στην Ευρώπη ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Υπενθυμίζουμε ότι το μοντέλο είναι ουσιαστικά η crossover έκδοση του Μazda3 και θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο CX-3 και το CX-5.

Το CX-30 θα δανειστεί την ίδια παλέτα μηχανικών συνόλων που συναντάμε και στη πρόταση της εταιρείας στα μικρομεσαία. Ο 2λιτρος SkyActiv-G αποδίδει 122 άλογα και 213 Νm ροπής ενώ ο SkyActiv-X αναμένεται και εδώ να αποδίδει 180 άλογα και 224 Νm ροπής. Και οι δύο αυτοί κινητήρες βενζίνης θα επωφελούνται από το M Hybrid ήπια υβριδικό σύστημα των 24 Boλτ. Στο diesel, η μόνη επιλογή είναι ο 1.800άρης SkyActiv-D αποδίδει 116 άλογα και 270 Nm ροπής. Όλες οι επιλογές θα συνδυάζονται είτε με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο είτε με αυτόματη μετάδοση ενώ προαιρετικό θα είναι το i-Activ σύστημα τετρακίνησης.

Το CX-30 βασίζεται σε μία εξελιγμένη μορφή της αρχιτεκτονικής Skyactiv-Vehicle της Mazda. Οι διαστάσεις του μετρούνται σε 4.395 χιλιοστά μήκος, 1.795 πλάτος, 1.540 χλστ. ύψος και μεταξόνιο 2.655 χιλιοστά, γεγονός που καθιστά σημαντικά μακρύτερο και ελαφρώς πλατύτερο από το CX-3. Η εταιρεία υπόσχεται ότι οι επιβάτες θα επωφελούνται από μεγαλύτερους χώρους και άνεση σε σχέση με το CX-3 και θα φτάνουν σχεδόν αυτούς του μεγαλύτερου CX-5. O χώρος αποσκευών μετράται στα 430 λίτρα.

Ανοίγοντας την πόρτα του οδηγού και μπαίνοντας στην καμπίνα, παρατηρεί κανείς ότι ο διάκοσμος δεν έχει μεγάλες διαφορές σε σχέση με το Mazda3. H οθόνη infotainment 8,8 ιντσών ωστόσο είναι τώρα τοποθετημένη μέσα στο ταμπλό στο κεντρικό του μέρος δίπλα από τον πίνακα οργάνων.

Ο εξοπλισμός του CX-30 στην Ευρώπη είναι μεγάλος και περιλαμβάνει 7 αερόσακους, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, cruise control, σύστημα διατήρησης λωρίδας, ανίχνευση τυφλών σημείων, αυτόματη ρύθμιση των φώτων, 360 μοιρών κάμερα, LED φώτα και πολλά άλλα.

Toyota
moto