• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Στην επίσημη παρουσίαση της ανανεωμένης RC F προχώρησε η Lexus, η οποία προσφέρει στο μοντέλο και μία πιο ισχυρή έκδοση Track Edition.

Η Lexus RC F.

Στο πίσω μέρος τα ευρύτερα πίσω φώτα LED αντικατοπτρίζουν εκείνα των άλλων μοντέλων RC και κάνουν την εμφάνιση του coupe να είναι πιο έντονη.

Η Lexus RC F Track Edition.

Το μοντέλο κερδίζει μια οροφή και ένα καπό από ανθρακονήματα, καθώς και μία μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος.

Η Lexus ανακοίνωσε πως η συγκεκριμένη έκδοση θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό μονάδων.

Ανανεωμένη Lexus RC F

14.645 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/1/2019

Στην επίσημη παρουσίαση της ανανεωμένης RC F προχώρησε η Lexus, η οποία προσφέρει στο μοντέλο και μία πιο ισχυρή έκδοση Track Edition. Δείτε περισσότερα.

Μετά την παρουσίαση της ανανεωμένης RC στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το περασμένο φθινόπωρο, η Lexus στο πλαίσιο της Έκθεσης αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ αποκάλυψε την επίσης ανανεωμένη RC F, αλλά και την κορυφαία της έκδοση Track Edition.
 
Ξεκινώντας από το εξωτερικό μέρος της RC F, έχει λάβει ένα φρεσκάρισμα στο εμπρόσθιο μέρος το οποίο γίνεται αισθητό κοιτώντας τα LED φωτιστικά σώματα, τα οποία πλέον ενσωματώνουν και τα φώτα ημέρας. Επιπλέον οι σχεδιαστές έχουν προσθέσει στο κάτω μέρος της μάσκα του αυτοκινήτου ένα χείλος που εκτείνεται σε ολόκληρο το πλάτος. Στο πίσω μέρος τα ευρύτερα πίσω φώτα LED αντικατοπτρίζουν εκείνα των άλλων μοντέλων RC και κάνουν την εμφάνιση του coupe να είναι πιο έντονη.
 


Εκτός από το «λίφτινγκ» η RC F έχει αποκτήσει και λίγη περισσότερη ισχύ από την V8 5,0 λίτρων κινητήρα, ο οποίος προσφέρει τώρα 472 ίππων και 535 Nm. Ένα οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ είναι σε θέση να φτάσει από στάση τα 96 χλμ./ώρα σε μόλις 4,2 δευτερόλεπτα. Σε ότι αφορά την τελική ταχύτητα δεν υπάρχει κάποια αναφορά, ωστόσο θεωρούμε πως βρίσκεται στα ίδια πλαίσια με το προ-facelift μοντέλο το οποίο έφτανε στα 270 χλμ./ώρα.
 
Από κει και πέρα η Lexus και η Michelin συνεργάστηκαν για να αναπτύξουν μια σειρά προσαρμοσμένων ελαστικών Pilot Sport 4S για να μειώσουν την υποστροφή και να ενισχύσουν την πλευρική πρόσφυση. Τέλος η ιαπωνική μάρκα αν και δεν αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό υπογραμμίζει πως η ανανεωμένη RC F είναι ελαφρύτερη από την προηγούμενη.
 
Σε ότι αφορά την κορυφαία έκδοση RC F Track Edition, το μοντέλο κερδίζει μια οροφή και ένα καπό από ανθρακονήματα, καθώς και μία μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος. ¶λλα αξιόλογα χαρακτηριστικά είναι οι 19άρες BBS ζάντες, που αφήνουν να φανούν οι Brembo δαγκάνες. Η Lexus ανακοίνωσε πως η συγκεκριμένη έκδοση θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό μονάδων.  

Tags: LEXUS