Στην παρουσίαση του ανανεωμένου Land Rover Discovery Sport προχώρησε η βρετανική εταιρεία.

Οι διαστάσεις είναι σχεδόν ίδιες με το εξερχόμενο μοντέλο.

Tο τελευταίο σύστημα ψυχαγωγίας TouchPro συνδυάζεται με μια οθόνη αφής 10,25 ιντσών.

O κεντρικός καθρέπτης στο εσωτερικό με το πάτημα ενός διακόπτη θα μετατρέπεται σε ψηφιακή οθόνη.

Ανανεωμένο Land Rover Discovery Sport

3.759 Επισκέψεις στο άρθρο (22/5/2019)

Στην παρουσίαση του ανανεωμένου Land Rover Discovery Sport προχώρησε η βρετανική εταιρεία, η οποία προσφέρει πλέον το μοντέλο ως ήπια υβριδικό, ενώ αναμένεται σύντομα και ως plug-in υβριδικό.

Πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του Land Rover Discovery Sport, το δημοφιλές SUV μοντέλο της εταιρείας έχει φρεσκαριστεί, ωστόσο τα περισσότερα στοιχεία κρατούνται κρυφά κάτω από το καπό, τη στιγμή που το εξωτερικό μέρος παραμένει ως ήταν.
 
Όπως το Range Rover Evoque πατά στη νέα πλατφόρμα Premium Transverse Architecture, της Land Rover, το ίδιο κάνει και το Discovery Sport. Σύμφωνα με τη φίρμα η νέα πλατφόρμα είναι 13% ισχυρότερη σε ακαμψία, σε σχέση με τη προηγούμενη, ενώ η παρουσία της βοηθά στην τοποθέτηση τροχών μεγέθους 21 ιντσών.
 
Οι διαστάσεις είναι σχεδόν ίδιες με το εξερχόμενο μοντέλο, με το μεταξόνιο να μετριέται στα 2.741 χλστ, τη στιμγή που το πλάτος παραμένει σταθερό στα 2.069 χλστ, όχι όμως το ύψος που είναι κατά 3 χιλιοστά ψηλότερο από πριν και το μήκος που είναι 2 χιλιοστά κοντύτερο. Παρόλα τη μείωση στο μήκος η φίρμα λέει πως ο χώρος στο εσωτερικό έχει αυξηθεί, ενώ επέτρεψε στους μηχανικούς να τοποθετήσουν μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου αλλά και υβριδικούς κινητήρες.
 
Μιλώντας για τους ήπια υβριδικούς κινητήρες που συνδυάζονται με ηλεκτρικό σύστημα 48 βολτ, να πούμε πως η γκάμα τους αποτελείται από τρεις πετρελαιοκινητήρες και δύο βενζινοκινητήρες, οι οποίοι είναι κινητήρες 2.0 λίτρων τεσσάρων κυλίνδρων της «οικογένειας» Ingenium. Στη βάση βρίσκεται ο ντίζελ κινητήρας που προσφέρει 150 ίππους, ενώ στην κορυφαία έκδοση βλέπουμε τον κινητήρα βενζίνης με απόδοση 250 ίππων. Οι επιλογές του κιβωτίου ταχυτήτων περιλαμβάνουν ένα χειροκίνητο έξι ταχυτήτων και ένα αυτόματο εννέα ταχυτήτων. Να σημειώσουμε πως μέχρι το τέλος του 2019 θα είναι διαθέσιμη και μία plug-in υβριδική έκδοση που θα συνδυάζεται με τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα.  
 
Σε ότι αφορά τον τομέα της τεχνολογίας, ο κεντρικός καθρέπτης στο εσωτερικό με το πάτημα ενός διακόπτη θα μετατρέπεται σε ψηφιακή οθόνη που θα δείχνει ότι καταγράφει η κάμερα στο πίσω μέρος, ενώ παρούσα είναι και η τεχνολογία ClearSight που επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει τη θέση των τροχών στις εκτός δρόμου διαδρομές. Από κει και πέρα το τελευταίο σύστημα ψυχαγωγίας TouchPro συνδυάζεται με μια οθόνη αφής 10,25 ιντσών και ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών. Διαθέσιμα είναι οι εφαρμογές Apple CarPlay και του Android Auto, ενώ στάνταρ είναι η κάμερα οπισθοπορείας.
 
Η τιμή του ανανεωμένου Discovery Sport στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκινά από τις 31.575 λίρες (περίπου 35.900 ευρώ).  

Mercedes
moto