Ανανεωμένο Tesla Model 3 Performance με 460 PS - Η τιμή του

4.944 Επισκέψεις στο άρθρο (24/4/2024)
Ανανεωμένο Tesla Model 3 Performance με 460 PS - Η τιμή του
12 Φωτογραφίες »

- Από 55.590 ευρώ το κόστος αγοράς στην Ελλάδα
- Αποδίδει 460 άλογα και προσφέρει αυτονομία 528 χλμ.
- Πιο σφιχτό σε ανάρτηση και με περισσότερες επιλογές σε «στήσιμο»
- Πιο επιθετικό σε εμφάνιση και με νέα καθίσματα

Από 55.590 ευρώ το κόστος αγοράς στην Ελλάδα

Στην αποκάλυψη του ανανεωμένου Model 3 Performance προχώρησε η Tesla, με τη μάρκα να ισχυρίζεται πως χάρη στις αναβαθμίσεις που έχει κάνει, δημιούργησε ένα αυτοκίνητο «διασκεδαστικό και ευέλικτο, για δυνατές συγκινήσεις τόσο σε ευθείες όσο και σε στροφές». Το Model 3 Performance ξεκινά από 55.990 ευρώ στην Ελλάδα με τις παραδόσεις να ξεκινούν το Μάιο.

Αποδίδει 460 άλογα και προσφέρει αυτονομία 528 χλμ.

Το ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο του Model 3 αποδίδει 460 άλογα (510 άλογα στην αμερικανική αγορά) και δίνει την απαραίτητη ισχύ στο αυτοκίνητο ώστε να πετυχαίνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,1 δευτερόλεπτα και μέγιστη τελική ταχύτητα 262 χλμ./ώρα. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 75 kWh και η ηλεκτρική του αυτονομία φτάνει τα 528 χιλιόμετρα. Η ισχύς μεταφέρεται στο οδόστρωμα μέσω ζαντών αλουμινίου 20ΆΆ που είναι τυλιγμένες με νέα θερινά ελαστικά επιδόσεων. Μέσα στις ζάντες βρίσκουμε δυνατά φρένα για πίστα με κόκκινες δαγκάνες και τα τακάκια υψηλής απόδοσης που παρέχουν πιο άμεση επιβράδυνση, ενώ έχουν και υψηλότερα θερμικά όρια και αντοχή.

Πιο σφιχτό σε ανάρτηση και με περισσότερες επιλογές σε «στήσιμο»

Η Tesla ισχυρίζεται πως έχει προβεί σε αναβαθμίσεις στην ανάρτηση (όπως πιο σφιχτά ελατήρια) και έχει βάλει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ που ελέγχονται μέσω του Vehicle Dynamics Controller (VDC), ώστε το αυτοκίνητο να γίνει πιο άκαμπτο και να μπορεί να ανταποκρίνεται καλύτερα στις εντολές του οδηγού. Το μοντέλο διαθέτει επίσης Track Mode, ώστε να μπορεί να «στηθεί» σύμφωνα με τα θέλω του οδηγού.

Πιο επιθετικό σε εμφάνιση και με νέα καθίσματα

Αφήσαμε τελευταία την σχεδίαση του Model 3 Performance, αφού οι αλλαγές σε σχέση με τις απλές εκδόσεις δεν είναι τόσο μεγάλες. Βλέπουμε πιο επιθετικούς προφυλακτήρες με μεγαλύτερους αεραγωγούς και μεγάλο διαχύτη που βελτιώνει τη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες. Στο εσωτερικό, υπάρχουν νέα σπορ καθίσματα που διαθέτουν ενισχυμένο μαξιλάρι και στήριξη ώστε να παρέχουν βελτιωμένη πλευρική υποστήριξη στις στροφές.

EURO NCAP CITAN
moto