Οι εργασίες ανακαίνισης διήρκεσαν 7 μήνες.

Ανοίγει ξανά η πίστα δοκιμών στο Nardo

1.607 Επισκέψεις στο άρθρο (15/7/2019)

Η Porsche ανακοίνωσε πως το Nardo Ring, όπως ονομαζόταν αρχικά, τίθεται ξανά σε λειτουργία για τις δοκιμές της φίρμας.

Το Nardo Ring, όπως ήταν αρχικά γνωστό, κατασκευάστηκε από την Fiat το 1975 και χρησιμοποιήθηκε για δοκιμές αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Η πίστα έχει μήκος 12,6 χιλιόμετρα και πλάτος 16 μέτρων και λόγω της σχεδίασης της, επιτρέπει στα οχήματα να αναπτύσσουν υψηλότατη ταχύτητα χωρίς να χρειαστεί οι οδηγοί να στρίψουν το τιμόνι.

Το 2012 η πίστα αγοράστηκε από την Porsche, ωστόσο στα τέλη του 2018 η μάρκα ανακοίνωσε πως λόγω ανακαινίσεων, οι πόρτες της θα κλείσουν. Τώρα, το καλοκαίρι του 2019 η Porsche κάνει γνωστό πως το κέντρο δοκιμών είναι έτοιμο να επαναλειτουργήσει για την καλύτερη ανάπτυξη των νέων μοντέλων της μάρκας. Ο Malte Radmann, πρόεδρος του Συμβουλίου του Κέντρου δήλωσε : «Mε τον εκσυγχρονισμό που έγινε, η εξέλιξη του Κέντρου Δοκιμών του Nardo ήταν μεγάλη. Η πίστα είναι μοναδική στο είδος της και αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την στρατηγική της Porsche και τις δοκιμές των οχημάτων της.»

Οι εργασίες ανακαίνισης διήρκεσαν 7 μήνες και συνολικά επενδύθηκαν 35 εκατομμύρια ευρώ. Η πίστα ασφαλτοστρώθηκε από άκρη σε άκρη και εγκαταστάθηκαν νέες μπαριέρες. Πλέον, δεν θα χρησιμοποιείται μόνο για δοκιμές πάνω στη συμπεριφορά των αυτοκινήτων σε υψηλές ταχύτητες αλλά και για έρευνες πάνω στην φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων εν κινήσει, την ανάπτυξη αυτόνομων συστημάτων οδήγησης κ.α.
 

Hyundai
OPEL