Τις επενδύσεις της επεκτείνει η Nissan, καθώς όπως έγινε γνωστό η ιαπωνική εταιρεία ήρθε σε συμφωνία προκειμένου να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο.

Ανοίγει νέο εργοστάσιο η Nissan

2.528 Επισκέψεις στο άρθρο (14/2/2019)

Τις επενδύσεις της επεκτείνει η Nissan, καθώς όπως έγινε γνωστό η ιαπωνική εταιρεία ήρθε σε συμφωνία προκειμένου να κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο.

Σύμφωνα με αναφορές των διεθνών μέσων ενημέρωσης το νέο εργοστάσιο της Nissan θα έχει έδρα στην Αλγερία και το κόστος της κατασκευήες του θα φτάσει τα 160 εκατομμύρια δολάρια. Συγκεκριμένα η νέα εγκατάσταση θα βρίσκεται κοντά στην πόλη Oran, στα δυτικά της αφρικανικής χώρας και υπολογίζεται να ξεκινήσει την παραγωγής της το πρώτο εξάμηνο του 2020. Σημειώνεται πως από τη γραμμή παραγωγής θα μπορούν να βγουν ετησίως 63.500 αυτοκίνητα και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα.
 
Η Nissan ανέφερε πως το εργοστάσιο θα παράγει διάφορα μοντέλα, ωστόσο υπογράμμισε πως λεπτομερείς πληροφορίες θα δοθούν στη δημοσιότητα το προσεχές διάστημα.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η Nissan δεν θα είναι μόνη της στο συγκεκριμένο έργο, καθώς ο Όμιλος Hasnaoui θα αποτελεί εταίρο της, που μάλιστα θα διατηρεί το πλειοψηφικό μερίδιο στο έργο, το οποίο αναμένεται να δημιουργήσει 1.800 θέσεις εργασίας.
 
Η Αλγερία απαγόρευσε τις εισαγωγές αυτοκινήτων ως μέρος της προσπάθειας περικοπής των δαπανών λόγω της μείωσης των κερδών πετρελαίου και φυσικού αερίου, που είναι η κύρια πηγή κρατικών εσόδων. Ωστόσο μέσω της επένδυσης αυτής ο Όμιλος Hasnaoui, μέσω τους ιδιοκτήτη του Sofiane Hasnaoui τόνισε πως θέλει να βοηθήσει στη διαφοροποίηση της οικονομίας της χώρας.

Toyota
test center