Και εκεί έρχεται η Mercedes-Benz να μας οδηγήσει στην αντίθετη κατεύθυνση, καθώς αντικαθιστά τα ρομπότ της γραμμής παραγωγής της S-Class με ανθρώπους!
«Τα ρομπότ δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στον βαθμό εξατομίκευσης και τον αριθμό των εκδόσεων που έχουμε σήματα. Εξοικονομούμε χρήματα και προστατεύουμε το μέλλον μας με την πρόσληψη επιπλέον ανθρώπων», δήλωσε ο επικεφαλής παραγωγής της Mercedes-Benz, Markus Schaefer, σχετικά με την γραμμή παραγωγής της S-Class.
Αυτό που προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα λεγόμενα του κ. Schaefer είναι ότι συμπίπτουν χρονικά με την δημοσίευση μίας έρευνας από την International Federation of Robotics, σύμφωνα με την οποία κοντά στα 1,3 εκατομμύρια βιομηχανικά ρομπότ θα λειτουργούν στις γραμμές παραγωγής έως το 2018.
Με βάση τα στοιχεία προκύπτει ότι ο αριθμός των ρομπότ σημείωσε αύξηση της τάξης του 43% από το 2013 έως το 2014, ενώ όπως όλα δείχνουν τα ρομπότ δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις πολυάριθμες επιλογές εξατομίκευσης που προσφέρονται σε κάποια μοντέλα, όπως μόνο ο ανθρώπινος παράγοντας μπορεί να κατανοήσει.