O Ian Callum.

«Αποσύρεται» ο Callum

1.359 Επισκέψεις στο άρθρο (6/6/2019)

Το τμήμα Σχεδίασης της βρετανικής μάρκας αλλάζει αφεντικό μετά από δύο δεκαετίες.

Τα ηνία του τμήματος Σχεδίασης της Jaguar θα αφήσει ο Ιan Callum από την 1η Ιουλίου σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος. Ο Callum, ο οποίος συμπλήρωσε φέτος 20 χρόνια εργασίας στην βρετανική μάρκα, θα παραμείνει στην εταιρεία ως σύμβουλος Σχεδίασης, δίνοντας το πόστο του στον Julian Thomson, τωρινό διευθυντή του τμήματος Δημιουργικής Σχεδίασης.
 
 Ο Callum ξεκίνησε την καριέρα του το 1979 στην Ford, πριν γίνει αρχισχεδιαστής της TWR Design το 1991 και αναλάβει την σχεδίαση των Aston Martin DB7, Vanquish και DB9. Στην Jaguar προσελήφθη το 1999, όταν ακόμα η βρετανική εταιρεία ήταν στα χέρια της Ford. O ίδιος δήλωσε: «Ανέλαβα με σκοπό να φέρω την Jaguar εκεί που της αρμόζει. Χρειάστηκαν 20 χρόνια αλλά νομίζω τα κατάφερα. Νιώθω ότι τώρα είναι η στιγμή να αλλάξω παραστάσεις τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά και να δημιουργήσω άλλου είδους project».
 
O διάδοχός του, Julian Thomson, βρίσκεται στην Jaguar από το 2000 αλλά πιο πριν έχει εργαστεί ως επικεφαλής Σχεδίασης στην Lotus και στο Κέντρο Σχεδίασης concept του VW Group.

Toyota
peugeot