• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το αυτοκίνητο που βλέπετε είναι μια μικρογραφία της κανονικής Vantage

Το συγκεκριμένο μοντέλο κατασκευάστηκε για να πάρει μέρος στον αγώνα Red Bull Soapbox Race

Aston Martin Vantage GTE με μηδενικούς ρύπους (+video)

Διαβάστηκε από 1658 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/7/2017

Η Aston Martin είναι μια εταιρεία, η οποία είναι γνωστή για τα αυτοκίνητα επιδόσεων που κατασκευάζει, ωστόσο το τελευταίο μοντέλο που δημιούργησε λίγοι το γνωρίζουν.

 
Το αυτοκίνητο που βλέπετε είναι μια μικρογραφία της κανονικής Vantage και ονομάζεται Vantage GTE Soapbox. Το συγκεκριμένο μοντέλο κατασκευάστηκε για να πάρει μέρος στον αγώνα Red Bull Soapbox Race, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Oι συμμετέχοντες κλήθηκαν να διανύσουν μια κατηφορική διαδρομή, μίας και τα αυτοκίνητα δεν έχουν κινητήρα και κινούνται μόνο με τη βαρύτητα, με νικητή να αναδεικνύεται αυτόν που θα κάνει τον καλύτερο χρόνο

Η σχεδίαση του αυτοκίνητου είναι βασισμένη στην V8 Vantage GTE, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, οδηγήθηκε από τον μηχανικό της φίρμας Alex Summers, ενώ στο πλευρό του βρέθηκαν και οι νικητές του Le Mans Darren Turner και Jonny Adam.
Για την ιστορία να αναφέρουμε πως το Red Bull Soapbox Race κέρδισε η ομάδα Brooklands Special, με τον αυτοκίνητο της Aston Martin να έρχεται δεύτερο. Την τριάδα συμπλήρωσε ένα μοντέλο με θέμα τον κινηματογραφικό ήρωα Ιντιάνα Τζόουνς.

Δείτε το σχετικό βίντεο