Ένα αυτόνομο Range Rover Sport κινήθηκε σε μία από τις απαιτητικές διαδρομές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αυτό το Range Rover κινείται μόνο του

2.135 Επισκέψεις στο άρθρο (10/10/2018)

Ένα αυτόνομο Range Rover Sport κινήθηκε σε μία από τις απαιτητικές διαδρομές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συγκεκριμένα ένα πρωτότυπο Range Rover Sport το οποίο εξοπλίστηκε με ένα αυτόνομο σύστημα οδήγησης από τους ανθρώπους της Land Rover, κατάφερε να διανύσει μία  διαδρομή γύρω από μια κυκλική διαδρομή (Coventry Ring Road), καταφέρνοντας να αλλάξει με επιτυχία λωρίδες αλλά και να βγει από τον κυκλικό κόμβο, πιάνοντας ταχύτητα 64 χλμ./ώρα περίπου.
 
Η εν λόγω δοκιμή αποτελεί μέρος του προγράμματος UK Autodrive, το οποίο χρηματοδοτείται από την Κυβέρνηση της χώρας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως προτού δοκιμαστεί στην πράξη οι μηχανικοί της Jaguar Land Rover είχαν ολοκληρώσει σημαντικές δοκιμές σε κλειστούς δρόμους.
Από κει και πέρα η μάρκα αναφέρει πως το Range Rover Sport, το οποίο επιλέχθηκε για τις επιδόσεις του και τα υπάρχοντα χαρακτηριστικά του, όπως το Adaptive Cruise Control, έχει τροποποιηθεί και εξοπλιστικά λαμβάνοντας επιπλέον αισθητήρες πλοήγησης, RADAR και LIDAR, ενώ σύμφωνα με τους υπεύθυνους του εγχειρήματος είναι σε θέση να κινείται αυτόνομα ανάμεσα σε κυκλικούς κόμβους, φανάρια, πεζούς, ποδηλάτες και άλλα οχήματα, ενώ μπορεί επίσης να παρκάρει.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στα επόμενα 10 χρόνια η Jaguar Land Rover σκοπεύει να κατασκευάσει αυτόνομα οχήματα και για τους πελάτες της.

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
top5
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel