Αυτόνομη οδήγηση 3ου επιπέδου προσφέρει επίσημα η Mercedes
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αυτόνομη οδήγηση 3ου επιπέδου προσφέρει επίσημα η Mercedes

2.074 Επισκέψεις στο άρθρο (6/5/2022)

Η Γερμανία έγινε η πρώτη χώρα που κατέστησε νόμιμα τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης τρίτου επιπέδου και η Mercedes άρπαξε την ευκαιρία ανακοινώνοντας πως πλέον οι S-Class και EQS θα πωλούνται με το ανάλογο σύστημα Drive Pilot.

Από τις 17Μαΐου στη Γερμανία

Αυτόνομα θα μπορούν να κυκλοφορούν οι Mercedes S-Class και EQS στη Γερμανία. Τα δύο κορυφαία μοντέλα της Mercedes από τις 17Μαΐου θα μπορούν να παραγγελθούν με την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης 3ου επιπέδου, Drive Pilot, η οποία επιτρέπει στον οδηγό να παραδώσει ολόκληρο τον έλεγχο του αυτοκινήτου στο εν λόγω σύστημα, υπό προϋποθέσεις.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Στον προαιρετικό εξοπλισμό το Drive Pilot

Η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα τη Στουτγάρδη έγινε η πρώτη στον κλάδο που έλαβε διεθνή έγκριση για την αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 3 τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους. Ως εκ τούτου η κυκλοφορία του συστήματος Drive Pilot στην αγορά έρχεται τώρα ως το επόμενο βήμα, αφού η κυβέρνηση της χώρα νομοθέτησε σχετικά επιτρέποντας τα συγκεκριμένα συστήματα.  Το σύστημα Drive Pilot θα είναι μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού τόσο για την S-Class, όσο και για την EQS με το κόστος να αυξάνεται κατά 5.000 ευρώ και 7.430 ευρώ αντίστοιχα.

Αναλαμβάνει τον έλεγχο υπό όρους το Drive Pilot

Το Drive Pilot μπορεί να πάρει τον έλεγχο είτε σε καταστάσεις αυξημένης κίνησης είτε σε κατάλληλους αυτοκινητόδρομους στη Γερμανία με ταχύτητες έως και 60 χιλιόμετρα την ώρα. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο οδηγός μπορεί να απεμπλακεί πλήρως από την οδήγηση, με το σύστημα να ελέγχει την ταχύτητα και την απόσταση, καθώς και να οδηγεί το όχημα εντός της λωρίδας του. Το πιο σημαντικό, το σύστημα αντιδρά επίσης σε απροσδόκητες κυκλοφοριακές καταστάσεις και αποφεύγει επικίνδυνους ελιγμούς.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
moto