• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Οι παραδόσεις των πρώτων BMW i8 θα ξεκινήσουν φέτος τον Ιούνιο από τις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, ενώ στην Ελλάδα, η τιμή του μοντέλου έχει οριστεί στις 167.000 ευρώ.

Η ζήτηση για το BMW i8 ήδη υπερβαίνει τον προγραμματισμένο αρχικό, κλιμακούμενο όγκο παραγωγής.

Για 6 μήνες, η φόρτιση των BMW i μοντέλων θα είναι δωρεάν, μέσω του δικτύου «Fortizo», το οποίο αριθμεί προς το παρόν 7 σημεία ταχείας φόρτισης στην Αττική.

Το BMW i8 συνδυάζει επιτάχυνση 0–100 χλμ./ώρα σε 4,4 δλ., με μέση κατανάλωση 2,1 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 49 γρ./χλμ.

BMW i8: στη χώρα μας τον Ιούνιο

9.901 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/5/2014

Σε μία όμορφη εκδήλωση, η BMW ανακοίνωσε πως οι παραδόσεις του i8 θα ξεκινήσουν στη χώρα μας από τον Ιούνιο, ενώ για έξι μήνες, θα προφέρονται δωρεάν οι υπηρεσίες δημόσιας φόρτισης για όλα τα μοντέλα BMW i.

 
Οι παραδόσεις των πρώτων αυτοκινήτων θα ξεκινήσουν φέτος τον Ιούνιο από τις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Η μαζική παραγωγή των BMW i8 έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο, με τους πελάτες να έχουν ήδη κάνει τις προ-παραγγελίες τους για το BMW i8 σε όλες τις μεγάλες αγορές από το φθινόπωρο του 2013. Ωστόσο, η ζήτηση για το BMW i8 ήδη υπερβαίνει τον προγραμματισμένο αρχικό, κλιμακούμενο όγκο παραγωγής. Η αρχική τιμή του BMW i8 ορίστηκε στη χώρα μας στις 167.000 ευρώ


Νέες βελτιώσεις στις προδιαγραφές του BMW i8
Παράλληλα με την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την έγκριση τύπου, οι μηχανικοί της BMW κατάφεραν να πετύχουν περαιτέρω βελτιώσεις στους βασικούς δείκτες επιδόσεων και κατανάλωσης καυσίμου. Χάρη στην καινοτόμο φιλοσοφία της plug-in υβριδικής δομής eDrive, το i8 συνδυάζει επιτάχυνση 0–100 χλμ./ώρα σε 4,4 δλ., με μέση κατανάλωση στον ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών 2,1 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 49 γρ./χλμ. Η σχετική κατανάλωση ηλεκτρισμού μετρήθηκε στις 11,9 kWh ανά 100 km.

Σε καθημερινές συνθήκες
Οι μηχανικοί του BMW i8 έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στη χαμηλή κατανάλωση σε καθημερινές συνθήκες. Σαν αποτέλεσμα, το BMW i8 παρουσιάζει εξαιρετική απόδοση όχι μόνο σε τυποποιημένες διαδικασίες δοκιμών, αλλά και σε καθημερινές συνθήκες κυκλοφορίας: στις συνηθισμένες καθημερινές διαδρομές, με τη μπαταρία εξ αρχής πλήρως φορτισμένη, το BMW i8 μπορεί να καταναλώσει κάτω από 5 λτ./100 χλμ. στην πόλη. Εάν η διαδρομή περιλαμβάνει και οδήγηση εκτός πόλης ή στον αυτοκινητόδρομο, η κατανάλωση είναι κάτω από 7 λτ./100 χλμ. Ακόμα και σε ταξίδια μεγαλύτερων αποστάσεων με υψηλότερες ταχύτητες, οι οδηγοί μπορούν να φροντίζουν η μέση κατανάλωση να μην υπερβαίνει τα 8 λτ./100 χλμ. Συνολικά, η κατανάλωση του plug-in υβριδικού μοντέλου είναι περίπου 50% χαμηλότερη από την αντίστοιχη των σπορ μοντέλων με συμβατικό σύστημα κίνησης.

Δωρεάν υπηρεσίες δημόσιας φόρτισης για έξι μήνες 
Η BMW Hellas προσφέρει στους πελάτες της κατόχους μοντέλων BMW i, δωρεάν υπηρεσίες δημόσιας φόρτισης για διάστημα έξι μηνών, το οποίο τίθεται σε ισχύ, από την ημερομηνία παράδοσης κάθε μοντέλου BMW i. Οι δωρεάν υπηρεσίες φόρτισης αφορούν στο Δίκτυο «Fortizo», το οποίο αριθμεί προς το παρόν εφτά σημεία ταχείας φόρτισης στην Αττική. Τα έξι από αυτά βρίσκονται στους σταθμούς στάθμευσης Polis Park και το έβδομο, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στην περιοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Οι κάτοχοι BMW i, παραλαμβάνουν από την BMW Hellas μία κάρτα φόρτισης RFID (Radio Frequency Identification), με την οποία έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους σταθμούς φόρτισης του Δικτύου «Fortizo» και μπορούν να φορτίσουν γρήγορα και με ασφάλεια το αυτοκίνητό τους, μέσω μιας πολύ απλής διαδικασίας.