Βγαίνει από την κατάψυξη η Lotus Emeya και μπαίνει στην παραγωγή

Βγαίνει από την κατάψυξη η Lotus Emeya και μπαίνει στην παραγωγή

1.998 Επισκέψεις στο άρθρο (13/2/2024)

- Δοκιμάστηκε για 3 συνεχόμενα χρόνια σε 15 διαφορετικές χώρες
- Σε θερμοκρασίες έως -40 βαθμούς Κελσίου
- Έρχεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ που προσφέρουν 917 άλογα

Δοκιμάστηκε για 3 συνεχόμενα χρόνια σε 15 διαφορετικές χώρες

Ύστερα από τρία χρόνια δοκιμών σε δρόμους και καιρικές συνθήκες 15 διαφορετικών χωρών, η Lotus δηλώνει ότι το νέο ηλεκτρικό sedan της, η Εmeya, είναι έτοιμη για όλα. Θα είναι το δεύτερο αποκλειστικά ηλεκτρικό μοντέλο που η βρετανική εταιρία παρουσιάζει μετά την Eletre SUV. Δοκιμάστηκε στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, στα βουνά της Μογγολίας. Έτρεξε στη πίστα του Nurburgring, του Nordschleife και του Nardo. Διένυσε το οδοιπορικό δίκτυο των χωρών της Μέσης Ανατολής, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αυστραλίας, επισκέφτηκε έτσι όλες τις χώρες στις οποίες θα διατίθεται προς πώληση. Η Emeya αναμένεται να μπει στη παραγωγή του χρόνου, το 2025 και θα πουλιέται με αρχική τιμή τα 93.000 ευρώ, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες.

Σε θερμοκρασίες έως -40 βαθμούς Κελσίου

Η τελευταία χώρα στην οποία δοκιμάστηκε η νέα Emeya ήταν η Φινλανδία και συγκεκριμένα στo βορεινό χωριό Ivalo. Εκεί, σε θερμοκρασίες 25 βαθμών Κελσίου υπό το μηδέν, οι μηχανικοί της Lotus επικεντρώθηκαν στην βελτίωση των αναρτήσεων της, στα φρένα και στο κράτημα της. Αυτές βέβαια δεν ήταν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες που η νέα Emeya κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Οι βρετανοί μηχανικοί έβαλαν το νέο τους μοντέλο στον λεγόμενο «καταψύκτη» αυτοκινήτων, όπου τα αυτοκίνητα μπορούν να δοκιμαστούν σε θερμοκρασίες έως -40 βαθμούς Κελσίου. Εκεί δοκιμάστηκαν τα χειμερινά λάστιχα που θα έρχονται κατ΄ επιλογή με την νέα Emeya.

 

Έρχεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ που προσφέρουν 917 άλογα

Κάτω από το« πολυταξιδεμένο» καπό της Emeya κρύβονται δύο ηλεκτρικά μοτέρ που συνδυαστικά προσφέρουν 918 άλογα και 985 Nm ροπής. Αυτό της δίνει την δυνατότητα να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,78 δευτερόλεπτα, ενώ έχει ανώτατη ταχύτητα 265 χλμ./ώρα. Τα δύο μοτέρ τροφοδοτούνται από ένα πακέτο μπαταριών συνολικής χωρητικότητας 102 kWh.

citroen
moto