• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ποιο το μέλλον των Citroen C4 Cactus και C4;

Ποιο το μέλλον των Citroen C4 Cactus και C4;

C4 & C4 Cactus σε...1!

3.252 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/2/2018

Την πρόθεση της μάρκας να υπάρξει ένα μόνο μοντέλο για την κατηγορία του C4 που ίσως λάβει επιρροές και από τα δύο μοντέλα εξέφρασε υψηλόβαθμο στέλεχος της Citroen.

Νέες πληροφορίες για το μέλλον των Citroen C4 Cactus και C4 ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μέσα από τις δηλώσεις που έκανε υψηλόβαθμο στέλεχος της γαλλικής μάρκας-μέλος του PSA Group.

Αν και πρόσφατα αποκαλύφθηκε η ανανεωμένη έκδοση του Cactus και το C4 έχει σταματήσει ήδη την παραγωγή του, ο Xavier Peugeot δήλωσε ότι στο μέλλον θα υπάρξει μόνο ένα μοντέλο C4 που θα λάβει επιρροές τόσο από το «απλό» C4 όσο και από το C4 Cactus. Tα ακριβή του λόγια ήταν: « Πρέπει να μειώσουμε την γκάμα μας στα 8, άρα ένα από τα δύο έπρεπε να φύγει. Το C4 και C4 Cactus θα γίνουν ένα.»
 
Θα στηριχτεί άραγε το επόμενο C4 στο Cactus;  O Xavier Peugeot ξεκαθάρισε πως : « Aν το ανανεωμένο Cactus είναι επιτυχημένο, τότε το όνομα θα γίνει θρυλικό και θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί αυτό το όνομα». Όσον αφορά στο αμάξωμα, δεν είναι σίγουρο πως το νέο C4/C4 Cactus θα κρατήσει το λίγο υπερυψωμένο στιλ τύπου SUV, καθώς η πρόθεση της μάρκας είναι να το διαφοροποιήσει σημαντικά από το C3 Aircross «θέλαμε να μειώσουμε τα στοιχεία SUV και να το κάνουμε πιο hatchback αλλά οι έρευνες μας λένε ότι το κοινό που τους αρέσουν τα crossover τους άρεσε το C4 Cactus.»

Tέλος, ο Χavier Peugeot δήλωσε πως η μάρκα θέλει να διαφοροποιείται συνεχώς από τους ανταγωνιστές της λέγοντας: « Πιστεύω ότι το αυτοκίνητο θα συνεχίσει να πολώνει το κοινό, αν και λιγότερο από ότι παλιότερα. Η Citroen πρέπει να προκαλεί. »
 

20 διαθέσιμα άρθρα για CITROEN  C4