Crossland X OPC; Γιατί όχι;

Crossland X OPC; Γιατί όχι;

2.920 Επισκέψεις στο άρθρο (25/1/2017)

Ο διάσημος ανεξάρτητος σχεδιαστής X-Tomi δίνει «τα φώτα του» σχετικά με την μελλοντική εκρηκτική έκδοση του νέου crossover της Opel.

Mπορεί να φαίνεται παράταιρο και ανούσιο, όμως η γερμανική εταιρία έχει παράδοση στην κατασκευή ανατρεπτικών και «αταίριαστων» εκδόσεων. Θυμηθείτε το Zafira OPC, ένα 7θεσιο πολυμορφικό 240 ίππων και το Meriva OPC, ένα από τα πρώτα mini-MPV που συνδυάζονταν με το μοτέρ του –ιστορικού για τους κοντράκηδες- Corsa OPC. Bασιζόμενος σε αυτή την προϊστορία, ο X-Tomi σχεδίασε την αντίστοιχη έκδοση του νέου Crossland X.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Εμφανισιακά δεν μπορεί να το πει κάποιος άσχημο. Το αντίθετο μάλιστα. Οι τροχοί δένουν δυναμικά με τον όγκο του αμαξώματος, ο εμπρός προφυλακτήρας θυμίζει κάτι από τον αντίστοιχο του Insignia OPC, η χρωμιωμένη λωρίδα που ξεκινά από τους καθρέπτες και καταλήγει στα πίσω φανάρια δίνει την απαραίτητη νότα πολυτελείας. Το μόνο κακό είναι ότι το πιθανότερο είναι να παραμείνει απλά ένα σχέδιο.
 
Η φαρέτρα των «καυτών» Opel έχει απομείνει μόνο με το Insignia OPC, για το οποίο δεν υπάρχει πλάνο αντικατάστασης προς το παρόν. Το τελευταίο αντίστοιχο Astra δεν πέτυχε ιδιαίτερα, ενώ ήταν και αρκετά πίσω από τον ανταγωνισμό στον τομέα των δυναμικών χαρακτηριστικών. Γενικά, το αγωνιστικό υπο-brand της γερμανικής εταιρίας δεν περνάει και τις πιο ευχάριστες μέρες του.

Πιθανότερο είναι να εμφανιστεί κάποια σχετικά γρήγορη έκδοση, στα πρότυπα του Adam S. Να σημειωθεί ότι και για το αυτοκίνητο πάνω στο οποίο βασίζεται το Crossland X, το Peugeot 2008, έχει αναπτυχθεί παρόμοια φιλολογία που αφορά την εξέλιξη έκδοσης GTi. Στην περίπτωση των Γάλλων και βάσει πρόσφατου ιστορικού, είναι πολύ πιο βάσιμες οι ελπίδες για την παρουσίαση «ενθουσιώδους» παράγωγου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ETRANSIT VS ESPRINTER
test center