3 φωτογραφίες »

Διαθέσιμο με 2λιτρο μοτέρ 245 ίππων το CUPRA Leon

2.607 Επισκέψεις στο άρθρο (7/5/2021)

To CUPRA Leon διαθέτει στην φαρέτρα του και ένα 2λιτρο μοτέρ 245 ίππων που θα αποτελεί την πιο προσιτή επιλογή δίπλα στην Plug-in υβριδική έκδοση και την δεύτερη βενζινοκίνητη έκδοση των 300 ίππων.

Mε μια νέα πιο προσιτή έκδοση επεκτείνεται η γκάμα του νέου CUPRA Leon δίπλα στην Plug-in υβριδική έκδοση των 245 ίππων και την κορυφαία βενζινοκίνητη επιλογή των 300 ίππων. Η ισπανική φίρμα προσφέρει πλέον το hot hatch και με ένα 2λιτρο TSI μοτέρ απόδοσης 245 ίππων και 370 Nm ροπής που σε συνεργασία με 7άρι αυτόματο DSG κιβώτιο, του δίνει την δυνατότητα να φτάσει τα 100χλμ./ώρα σε 6,4 δευτερόλεπτα με την μέγιστη τελική ταχύτητα να φτάνει τα 250 χλμ./ώρα.


Θυμίζουμε πως η επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση πρίζας αποτελείται από ένα  υπερτροφοδοτούμενο TSI των 1,4 λίτρων που συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ φέρνοντας συνολική απόδοση 245 ίππων και 400 Nm ροπής, με ηλεκτρική αυτονομία 60 χιλιομέτρων με τιμή στην Ελλάδα από 38.990 ευρώ ενώ η κορυφαία έκδοση των 300 ίππων με τον 2λιτρο TSI κινητήρα και DSG κιβώτιο τιμάται στην Ελλάδα από 45.900 ευρώ.

Σε σχέση με το «απλό» Leon, η έκδοση υψηλών επιδόσεων ξεχωρίζει στον πρόβολο χάρη στον νέο προφυλακτήρα που κοσμείται πλέον από τρεις αεραγωγούς (αντί για έναν ολόκληρο) την ίδια στιγμή που η γρίλια, αν και έχει το ίδιο ακριβώς σχήμα, το μοτίβο των κυψελών της έχει τώρα νέο σχήμα που θα λέγαμε πως ταιριάζει πολύ όμορφα με το έμβλημα της CUPRA που βρίσκεται στο κέντρο. Στο πλάι, το μάτι ακόμα και του πιο αδαή θα πέσει πάνω στις πολύ όμορφες ζάντες αλουμινίου ενώ στο πίσω μέρος, το σύστημα εξάτμισης με τις τέσσερις απολήξεις και ο σπορ διαχύτης θα πληροφορούν αυτούς που ακολουθούν πως δεν πρόκειται για ένα Leon… αλλά για πραγματικό λιοντάρι.

Το μαύρο φινίρισμα με τις μπρούτζινες λεπτομέρειες εκτός από το εξωτερικό, κυριαρχεί και στην καμπίνα, η οποία εξοπλίζεται επίσης από τιμόνι με επίπεδη βάση, πολύ σπορ καθίσματα, σπορ πεντάλ, 10,25 ιντσών ψηφιακό πίνακα οργάνων, σύστημα infotainment με οθόνη 10 ιντσών συμβατή με Android Auto και Apple CarPlay κ.α.

FORD E-TRANSIT
4green