Χάρη στο μακρύ του μεταξόνιο και τα φαρδιά του μετατρόχια, το Clio «πατάει» σαν αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας.

Σούπερ οικονομικό και χωρίς τέλη κυκλοφορίας το Clio.

Στο εσωτερικό του Clio την προσοχή τραβά η κεντρική κονσόλα και ο φανταχτερός πίνακας οργάνων.

Εξαιρετικός σε απόδοση και άκρως οικονομικός είναι ο πετρελαιοκινητήρας του Renault Clio.

Ευανάγνωστος και όμορφος σε σχεδίαση είναι ο πίνακας οργάνων του Clio.

Τα φώτα LED στη μάσκα ενισχύουν τον δυναμισμό του γαλλικού μοντέλου.

Renault Clio 1,5 dCi 90 PS

76.328 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/3/2014

Μοντέρνο, δυναμικό και τεχνολογικά προηγμένο, κατάφερε με το καλημέρα να «κλέψει» καρδιές τόσο για την εμφάνιση, όσο και για την χαμηλή κατανάλωση του πετρελαιοκινητήρα.

Η πετρελαιοκίνητη έκδοση 1,5 dCi των 90 ίππων κατασκευάστηκε ακριβώς την κατάλληλη εποχή και υπόσχεται πολλά στον τομέα της οικονομίας. Στον τομέα της εμφάνισης διακρίνεται από τη δυναμική και εντελώς μοντέρνα σχεδίαση, τη στιγμή που τα κρυμμένα στην κολόνα χερούλια της πίσω πόρτας δίνουν την αίσθηση του κουπέ. Το αποκλειστικά πεντάθυρο Renault Clio είναι πλέον από τα μεγαλύτερα μοντέλα της μικρής κατηγορίας, αφού το μήκος του ξεπερνά τα 4 μ.

Το Clio «φοράει» τον 8 βάλβιδο 1,5 dCi με άμεσο ψεκασμό, 90 ίππους και 220 Nm ροπής στις 1.750 σ.α.λ. Διαθέτει φίλτρο συγκράτησης μικροσωματιδίων και τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας. Το τελευταίο εξασφαλίζει αρκετά γραμμική λειτουργία, χωρίς σοβαρή υστέρηση απόκρισης στις χαμηλές στροφές. Ο θόρυβος είναι φιλτραρισμένος στην καμπίνα του Clio, που χάρη και στο start/stop είναι πολύ οικονομικό (3,4 λτ./100 χλμ.) και δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας. Στο θέμα των επιδόσεων και παρά τον οικονομικό του χαρακτήρα, το Clio 1,5 dCi 90 PS είναι σβέλτο και το 5τάχυτο κιβώτιο του διαθέτει αρκετά καλό σε αίσθηση επιλογέα.

Σύμφωνα με τη μέτρηση του Auto Τρίτη της Σούπερ Δοκιμής, έδειξε ότι μπορεί να είναι οικονομικό και σε ταχύτητες πάνω και από το όριο των 130 χλμ./ώρα. Με το 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο το όριο των 5 λτ./100 χλμ. φτάνει τα 131 χλμ./ώρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στα 120 χλμ./ώρα καίει μόλις 4 λτ. Στο δρόμο και στις παραπάνω ταχύτητες, το Clio είναι ιδιαίτερα σταθερό, ενώ ο αεροδυναμικός θόρυβος γίνεται αισθητός σε ταχύτητες άνω των 130 χλμ./ώρα.

Η βασική έκδοση του Renault Clio 1,5 dCi 90 PS είναι η Expression και η τιμή του ξεκινάει από τα 14.820 ευρώ με το όφελος απόσυρσης, ενώ στην έκδοση Dynamic η τιμή εκκίνησής του είναι τα 15.780 ευρώ με απόσυρση.

200 διαθέσιμα στοιχεία για RENAULT  CLIO
(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)