Η γκάμα του Ford Focus συμπληρώνεται αρμονικά, με το συγκεκριμένο πετρελαιοκίνητο σύνολο.

Και η πετρελαιοκίνητη έκδοση του Focus φροντίζει να κρατά τον οδηγό σε εγρήγορση χάρη στα τονισμένα δυναμικά της χαρακτηριστικά.

Μοντέρνο, καλοφτιαγμένο και με hi-tech αίσθηση το ταμπλό του πετρελαιοκίνητου Focus, όπως σε όλα τα μοντέλα της γκάμας του άλλωστε.

Ο 1,6 TDCi ECOnetic είναι πολύ οικονομικός απαιτώντας μόλις 3,4 λτ./100 χλμ.

Tα πολλά κουμπιά στην κεντρική κονσόλα θέλουν κάποια εξοικείωση.

Σε ό,τι αφορά στους χώρους, το Focus δεν προβληματίζει.

Ford Focus 1,6 TDCi ECOnetic 105 PS

76.326 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/3/2014

Η έκδοση 1,6 TDCi ECOnetic αποτελεί τον οικονομικότερο κινητήρα τόσο για την γκάμα της Ford, όσο και για την κατηγορία των μικρομεσαίων μιας και στο Ford Focus αποδίδει 105 ίππους και διαθέτει τη χαμηλότερη κατανάλωση (3,4 λτ./ 100 χλμ.). Επίσης, απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας (εκπομπές CO2 88 γρ./χλμ.).

Ο κινητήρας του συγκεκριμένου μοντέλου είναι ο 1,6 Duratorque που χρησιμοποιεί και η έκδοση των 115 ίππων. Ωστόσο, οι μηχανικοί της Ford έχουν κάνει επεμβάσεις στο σύστημα τροφοδοσίας, στο τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας, στο κύκλωμα ψύξης και στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας, ρίχνοντας παράλληλα την ιπποδύναμη στους 105 ίππους. Η ροπή διατηρήθηκε ίδια (270Nm). Σε συνδυασμό με τη μακρύτερη τελική σχέση μετάδοσης και το σύστημα Start/Stop, έγινε εφικτή η μείωση της κατανάλωσης στα 3,4 λτ./100 χλμ. και των εκπομπών CO2 κάτω από τα 100 γρ. Επίσης, στην χαμηλή κατανάλωση οφείλεται και η χαμηλή αεροδυναμική αντίσταση με τον συντελεστή Cd να είναι στα 0,27.

Αν περάσουμε στην καμπίνα του Focus, θα παρατηρήσουμε ότι ξεχωρίζει για τη μοντέρνα αισθητική και την προσεγμένη ποιότητα, τη στιγμή που η σχεδίαση του ταμπλό ενισχύεται από τα μαλακά πλαστικά που το καλύπτουν, ενώ η κεντρική κονσόλα κερδίζει αμέσως τους φίλους της τεχνολογίας.

Στη Σούπερ Δοκιμή που πραγματοποίησε το Auto Τρίτη, το μικρομεσαίο μοντέλο μπορεί να ταξιδεύει – όπως αποδείχθηκε από τις μετρήσεις-  μέχρι και 136 χλμ./ώρα και να καταναλώνει 5 λτ./100 χλμ. Όσον αφορά στην οδική του συμπεριφορά του μοντέλου στην εθνική, χάρη στο μακρύ μεταξόνιο αλλά και την καλή σε λειτουργία ανάρτηση που απορροφά τις ανωμαλίες χωρίς να επιτρέπει στο αμάξωμα να παίρνει κλίσεις, το Ford Focus 1,6 TDCi είναι άνετο για τους επιβάτες και εμπνέει εμπιστοσύνη στον οδηγό. 

Η βασική έκδοση του πεντάθυρου Ford Focus 1,6 TDCi 105 PS ECOnetic είναι η Trend και διατίθεται από τα 16.797 ευρώ, ενώ από 19.306 ευρώ η έκδοση Titanium, η οποία είναι πιο πλούσια.

200 διαθέσιμα στοιχεία για FORD  FOCUS
(τεχνικά χαρακτηριστικά - εξοπλισμός - μετρήσεις - εγγυήσεις...)