Κάψανε λιγότερο από diesel

Χάρη στο μακρύ του μεταξόνιο και τα φαρδιά του μετατρόχια, το Clio «πατάει» σαν αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας.

Η γκάμα του Ford Focus συμπληρώνεται αρμονικά, με το συγκεκριμένο πετρελαιοκίνητο σύνολο.

Είναι γεγονός πως τα σύγχρονα μοντέλα και ειδικότερα τα πετρελαιοκίνητα, έχουν διευρύνει τις αγοραστικές επιλογές του κοινού.

Σούπερ οικονομικό και χωρίς τέλη κυκλοφορίας το Clio.

Και η πετρελαιοκίνητη έκδοση του Focus φροντίζει να κρατά τον οδηγό σε εγρήγορση χάρη στα τονισμένα δυναμικά της χαρακτηριστικά.

Diesel που διακρίνονται σε οικονομία & απόδοση

76.351 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/3/2014

Τα σύγχρονα πετρελαιοκίνητα μοντέλα έχουν πλέον τη δυνατότητα να προσφέρουν χαμηλή κατανάλωση, ενώ –παράλληλα- μπορούν να χαρίζουν υψηλές αποδόσεις.

 
Είναι γεγονός πως τα σύγχρονα μοντέλα και ειδικότερα τα πετρελαιοκίνητα, έχουν διευρύνει τις αγοραστικές επιλογές του κοινού. Αλλωστε επιλέγοντας σήμερα ένα σύγχρονο πετρελαιοκίνητο μοντέλο, αγοράζεις όλα όσα θα χρειαστείς από το αυτοκίνητό σου σε πολύ προσιτή τιμή. Προσφέρουν υψηλή απόδοση που μπορεί και συνδυάζεται με κορυφαία οικονομία καυσίμου αλλά και γενικότερα, με χαμηλά πάγια έξοδα, όπως η απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας.

Δύο μοντέλα που πληρούν το παραπάνω «πακέτο» για την μικρομεσαία και μικρή κατηγορία είναι τα Ford Focus 1,6 TDCi ECOnetic 105 PS και Renault Clio 1,5 dCi 90 PS αντίστοιχα.

Το Renault Clio 1,5 dCi, από τη μικρή κατηγορία, διαθέτει μία πολύ φρέσκια και μοντέρνα σχεδίαση, που –αναμφίβολα- μαγνητίζει αρκετά βλέμματα στο πέρασμά του. Η hot εμφάνισή του συνδυάζεται με τον οικονομικό πετρελαιοκινητήρα των 1.500 κ.εκ dCi, ο οποίος αποδίδει 90 ίππους και 220 Nm ροπής, ενώ η κατανάλωση περιορίζεται στα 3,4 λτ./100 χλμ. Οι εκπομπές είναι χαμηλότερα από 100 γρ./χλμ CO2, κάτι που σημαίνει ότι απαλλάσσεται από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας. Από την άλλη, στην κατηγορία των μικρομεσαίων, το Ford Focus 1,6 TDCi ECOnetic 105 PS κρατάει τα «σκήπτρα» του οικονομικότερου οικογενειακού μοντέλου σχετικά με την κατανάλωση, μιας και η τεχνολογία ECOnetic είναι το κλειδί της… επιτυχίας, αφού χρειάζεται μόλις 3,4 λτ. για να διανύσει μία απόσταση 100 χλμ. O εν λόγω κινητήρας αποδίδει 105 ίππους, ενώ η ροπή του φτάνει τα 270 Nm με αποτέλεσμα να κινείται άνετα τόσο εντός όσο και εκτός πόλης. Επίσης, στα συν του μοντέλου φυσικά είναι και η απαλλαγή του από τα τέλη κυκλοφορίας.