2 φωτογραφίες »

Το Mazda CX-30.

Έκανε «νταμπλ» στα Red Dot η Mazda

2.704 Επισκέψεις στο άρθρο (2/4/2020)

Δύο βραβεία σχεδιασμού Red Dot έκανε δικά της η Mazda, καθώς τόσο το μικρομεσαίο SUV CX-30, όσο και το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της, το MX-30, έπεισαν τους κριτές του θεσμού.


Αμφότερα τα μοντέλα έχουν σχεδιαστεί πάνω στην φιλοσοφία Kodo που έχει υιοθετήσει η μάρκα και έρχονται να συμπληρώσουν το στόλο των βραβευμένων μοντέλων της Mazda. Πρόκειται για το όγδοο και ένατο βραβείο που απονέμεται σε μοντέλα της εταιρείας, αλλά και της σχεδιαστικής φιλοσοφίας Kodo. Είχαν προηγηθεί το Mazda3 το 2019, τοMX-5 RF το 2017, τοMX-5 soft top, το CX-3 και Mazda2 (και τα δύο το 2015), η προηγούμενη γενιά του Mazda3 (2014) και το Mazda6 (2013).
 
Το νέο Mazda CX-30 είναι το δεύτερο μοντέλο παραγωγής που δημιουργήθηκε με βάση την πιο πρόσφατη εξέλιξη της σχεδιαστικής φιλοσοφίας Kodo, που έχει τις ρίζες της στην παραδοσιακή Ιαπωνική καλαισθησία. Από τη μεριά του το MX-30, διατηρώντας αναλλοίωτες τις όμορφες, και καλαίσθητες φόρμες του Kodo, αντιπροσωπεύει μια πιο σύγχρονη αισθητική που επικεντρώνεται στις φουτουριστικές αξίες.
 
«Οι νικητές του βραβείου Red Dot απέδειξαν ότι έχουν δημιουργήσει εξαιρετικά προϊόντα που αξίζει να κερδίσουν το βραβείο. Τα προϊόντα απέσπασαν τη θετική ψήφο της επιτροπής όχι μόνο για την αισθητική, αλλά και χάρη στην απαράμιλλη λειτουργικότητά τους. Με το σχεδιασμό τους, οι νικητές οριοθετούν νέα πρότυπα στην βιομηχανία», δηλώνει ο καθηγητής Dr. Peter Zec, ιδρυτής και CEO της Red Dot.
 
Ο θεσμός Red Dot που ξεκίνησε το 1955, αποτελεί έναν από τους διαδομένους διαγωνισμούς σχεδιασμού στον κόσμο. Οι φετινοί νικητές στην κατηγορία προϊοντικού σχεδιασμού επιλέχθηκαν από 48 κατηγορίες, μεταξύ αυτών τα αυτοκίνητα και οι μοτοσυκλέτες και κέρδισαν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το σύμβολο Red Dot, που αποτελεί παγκόσμια πιστοποίηση αριστείας.

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda