Οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 1.000 βαθμούς κελσίου, ενώ η δαγκάνα έμεινε άθικτη.

Για την κατασκευή της χρειάζονται 45 ώρες.

Δοκιμάζοντας την 3D δαγκάνα της Bugatti Chiron (+vid)

3.794 Επισκέψεις στο άρθρο (24/12/2018)

Δείτε την 3D printed δαγκάνα από τιτάνιο να φρενάρει από τα 400χλμ./ώρα και να πιάνει θερμοκρασίες πάνω από 1.000 βαθμούς κελσίου!

Το μέλλον είναι σίγουρα στους 3D εκτυπωτές, οι οποίοι χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας, από τους οποίους δεν θα μπορούσε να ξεφύγει και αυτός του αυτοκινήτου. Η Bugatti φαίνεται να το γνωρίζει και νωρίτερα μες τη χρονιά κατασκεύασε τη νέα δαγκάνα για τα φρένα της Chiron αποκλειστικά από τιτάνιο, με τη χρήση 3D Printing τεχνολογίας.
 
Η συγκεκριμένη δαγκάνα είναι κατά 40% ελαφρύτερη από την υπάρχουσα και εξαιρετικά ανθεκτική, ενώ χρειάζονται 45 ώρες για να κατασκευαστεί και η παραγωγική διαδικασία γίνεται μέσω τεσσάρων λέιζερ ισχύος 400 Watt.
 
Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε ένα κομμάτι από τις δοκιμές που κάνουν οι άνθρωποι της Bugatti, προσαρμόζοντας μια δαγκάνα με δίσκο πάνω σε έναν προσομοιωτή ταχύτητας και βάζοντάς τη να τον σταματήσει από ταχύτητες που φτάνουν τα 400 χλμ./ώρα. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, με τον δίσκο και τα τακάκια να γίνονται κατακόκκινα και κυριολεκτικά να παίρνουν φωτιά κατά την πέδηση, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 1.000 βαθμούς κελσίου, ενώ η δαγκάνα έμεινε άθικτη.
 
Μετά το τέλος της δοκιμής, οι μηχανικοί της Bugatti έλυσαν τη δαγκάνα για να δουν ότι δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Πάντως οι δοκιμές θα συνεχιστούν, με τους ανθρώπους της εταιρείας να ψάχνουν τρόπους να μειώσουν το χρόνο κατασκευής, ώστε οι δαγκάνες και άλλα μηχανικά μέρη να μπουν σε διαδικασία μαζικής παραγωγής.

Δείτε το βίντεο: 
 

Mercedes
moto