• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Oι δοκιμές λαμβάνουν χώρα στην Καλιφόρνια.

Δοκιμές σε αυτόνομες S-Class από την Daimler

1.259 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/12/2019

Πιλοτικό πρόγραμμα στο οποίο δοκιμάζει αυτόνομες τεχνολογίες οδήγησης που έχουν εξοπλίσει ένα στόλο από S-Class έχει ξεκινήσει η Daimler.

MERCEDES: Mercedes:Τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

Όπως έγινε γνωστό οι δοκιμές λαμβάνουν χώρα στην Καλιφόρνια, κάτι για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενα ρεπορτάζ, ενώ η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της Daimler θα εφαρμοστεί πιθανότατα σε εμπορικά οχήματα εταιρειών, κάτι το οποίο είχε αναφέρει σε δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ola Kallenius πριν από περίπου ένα μήνα.   
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης η εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη τη συλλογή σχολίων από όσους συμμετέχουν στο νέο πρόγραμμα. Τα ίδια μέσα κάνουν λόγο πως ο στόλος περιλαμβάνει περίπου 30 οχήματα κυρίως Mercedes-Benz S-Class που φυσικά είναι εξοπλισμένες με αισθητήρες, LiDAR και άλλα χαρακτηριστικά.
 
Παρόλο που μιλάμε για αυτόνομα οχήματα, στο εσωτερικό υπάρχει πάντα ένας άνθρωπος που είναι έτοιμος να επέμβει σε περίπτωση που κάτι πάει λάθος. Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των χρηστών θα είναι αρχικά περιορισμένος, ο τελικός σκοπός του πιλοτικού προγράμματος είναι κυρίως να γίνει κατανοητό τι θέλουν ή απαιτούν οι πελάτες από ένα αυτόνομο αυτοκίνητο.
 
Τέλος να θυμίσουμε πως η Daimler έχει ήδη δοκιμάσει αυτοκίνητα με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4 σε δημόσιους δρόμους στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας.

Tags: MERCEDES