• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
6 φωτογραφίες »

Δοκιμή: Νέα Mercedes GLE 350 de

21.492 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/2/2020

Πόλη, εξοχή, SUV: Τέλεια άνεση και πολλά συστήματα υποβοήθησης. Στην GLE υπάρχουν και τα δύο. Δοκιμάζουμε την πετρελαιοκίνητη έκδοση που συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα προσφέροντας πολλή δύναμη και θηριώδη ροπή.


Πιο πολύπλοκο δε γίνεται: Το diesel, προδιαγραφών Euro 6, μαζί με ένα πλούσιο... σερβίτσιο σε καθαρισμό καυσαερίων συναντά το plug-in-hybrid μοτίβο, που συνδυάζεται με μία μεγάλη μπαταρία για επιπλέον αυτονομία. Όλα αυτά «ανακατεύονται» από ένα αυτόματο κιβώτιο, 9 σχέσεων - μήπως ζαλιστήκατε κι εσείς;

Πιο γρήγορη στο 0-100 χλμ/ώρα από το Golf GTI!
Το καλό σε όλα αυτά: Κανείς δεν καταλαβαίνει στην πράξη το πολύπλοκο μέρος του σχεδίου! Το αυτοκίνητο λειτουργεί απόλυτα ήσυχα, με μεγαλοπρεπή κομψότητα. Βέβαια, με το πάτημα του δεξιού πεντάλ αυτός ο υψηλής τεχνολογίας... βράχος γίνεται απλώς -εμφανώς- πιο γρήγορος. Καμία έκπληξη, καθώς τα μέρη του ηλεκτροκινητήρα και του δίλιτρου turbo diesel κινητήρα βομβαρδίζουν με τη θηριώδη ροπή τους τα ημιαξόνια! 700 Nm είναι διαθέσιμα... Μόνο ως απλό παράδειγμα: Η... παχουλούλα GLE, που ζυγίζει σχεδόν 2,6 τόνους, χρειάζεται κάτω από 7 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα! Ένα Golf GTI είναι πιο αργό! Ταυτόχρονα, το μικρομεσαίο σπορ VW είναι και πιο απαιτητικό σε καύσιμα. Πολύ απλά, επειδή το πολύπλοκο δίδυμο από τον diesel κινητήρα και τον ηλεκτροκινητήρα απονέμει στην GLE αξιοσημείωτη αποδοτικότητα. Έτσι, σύμφωνα και με τις μετρήσεις μας, το SUV είναι σε θέση να κινηθεί για σχεδόν 80 χλμ. αποκλειστικά με τη δύναμη της μπαταρίας. Και με τη χρήση του diesel κινητήρα, η κατανάλωση δεν υπερβαίνει τα 8 λίτρα ανά 100 χλμ.. Έτσι, τα 306 PS και το SUV της μεγάλης κατηγορίας μπορούν με τον καλύτερο τρόπο να χωρέσουν στο... πορτοφόλι μας.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

14 διαθέσιμα άρθρα για MERCEDES  GLE

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια