• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Σε ορεινή διαδρομή, το Polo μπορεί να κάνει πολύ γρήγορα περάσματα, φυσικά πάντα με την ψυχραιμία που συνεπάγεται ο κωδικός «GTI».

Ωραία αίσθηση δίνουν οι 18άρες ζάντες, αλλά για την Ελλάδα οι 17άρες θα έχουν πιο πολλά οφέλη.

Στο δρόμο: Αποτελεσματικό και ταχύτατο

47.685 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/12/2018

Στο δρόμο το Polo GTI δείχνει ότι έχει αλλάξει ελαφρώς τη συνταγή του, με την έννοια ότι πήρε το θάρρος να βάλει μια πιο σφικτή ρύθμιση στην ανάρτησή του. Το όχημα που βλέπετε είχε την καλή επιλογή, με τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, η οποία έχει Normal και Sport χαρτογράφηση (την περιμέναμε στα έξτρα, με βάση ό,τι ξέραμε από την παρουσίαση έξω, αλλά ήρθε στα στάνταρ τελικά). Όλα ελέγχονται από τον επιλογέα προγράμματος οδήγησης ο οποίος «πειράζει» τα χαρακτηριστικά και σε άλλα περιφερειακά: τιμόνι, κιβώτιο, απόκριση πεντάλ βενζίνης. Στην δε επιλογή Individual ο χειριστής μπορεί να διαμορφώσει μέχρι και τον ήχο ή τον κλιματισμό. 

Στα πιο σημαντικά τώρα, το αξιόλογο είναι ότι είναι αισθητά τα σκαλοπάτια από τη μία ρύθμιση στην άλλη και στην επιλογή Sport, το Polo τείνει να γίνει απόλυτο, γεγονός που εμάς μας άρεσε. Δε θα ενοχλήσει στην πράξη πάνω από λακκούβες, δε θα ήταν VW αν το έκανε, αλλά μεταφέρει στους επιβαίνοντες μια καλή περιγραφή από το ανάγλυφο του δρόμου. Πιθανότατα όμως με τις 17άρες (στάνταρ) ζάντες η εικόνα θα είναι πιο καλή ως προς την άνεση.

Το τιμόνι έχει πολύ καλή αίσθηση, σχετικά ελαφριά αρχικά, αλλά τη φτιάχνει ο ηλεκτρονικός «βοηθός» μας, ενώ και το πλαίσιο δείχνει στιβαρό και ικανό να διαχειριστεί ακόμα και πιο πολύ δύναμη. Η πρόσφυση θα ικανοποιήσει, αν και συχνά σε κακό δρόμο δείχνει να την ψάχνει το Polo, και σε γρήγορες ορεινές διαδρομές ο οδηγός μπορεί να πατήσει το δεξί πεντάλ αρκετά νωρίς στην έξοδο της στροφής με τον εμπρός άξονα να είναι σταθερότατος, χάρη και στο XDS. Τα μεγάλα μετατρόχια έχουν δώσει φοβερή σιγουριά, ειδικά σε αυτό το Polo, ενώ και το πίσω μέρος χωρίς να είναι το πιο δραστήριο που υπάρχει, βοηθά γλυκά στη διαμόρφωση της οδικής συμπεριφοράς. Κορυφαία τα φρένα, το βλέπεις άμεσα με την αίσθηση του πεντάλ και το έδειξε μετά και η σχετική μέτρηση. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
Σχολιάστε την είδηση 4 σχόλια