Με δύο χρυσά αγαλματίδια έφυγε από την τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ η ταινία Ford v Ferrari!

Δύο Όσκαρ για την ταινία Ford v Ferrari

2.213 Επισκέψεις στο άρθρο (10/2/2020)

Με δύο χρυσά αγαλματίδια έφυγε από την τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ η ταινία Ford v Ferrari!

Η μεγάλη κόντρα που υπήρξε στον 24ωρο αγώνα του Le Mans το 1966 μεταξύ της Ford και της Ferrari και αναβιώνει στην οθόνη του κινηματογράφου μέσω της ταινίας «Ford v Ferrari», μπορεί να μην ψηφίστηκε από τους κριτικούς κινηματογράφου ως η καλύτερη ταινία, ωστόσο πήρε δύο πρωτιές από τις τέσσερις κατηγορίες που ήταν υποψήφια.
 
Συγκεκριμένα, η ταινία βραβεύτηκε με τα Όσκαρ καλύτερου μοντάζ και ηχητικού μοντάζ, επικρατώντας ισχυρών αντιπάλων. Όμως δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στις κατηγορίες «καλύτερης ταινίας» και «ήχου», όπου ήταν και εκεί υποψήφια, καθώς όπως φαίνεται οι ήχοι από τους κινητήρες των αγωνιστικών  αυτοκίνητων δεν τράβηξαν όσο θα έπρεπε την προσοχή των υπευθύνων.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως με τα δύο βραβεία που κατέκτησε, η «Ford v Ferrari» πέρασε στη δεύτερη θέση των ταινιών με τα περισσότερα βραβεία σε μία τελετή, που έχουν ως θέμα αγώνες αυτοκινήτων. Στην πρώτη θέση βρίσκεται από το 1967 η ταινία Grand Prix του John Frankenheimer που πήρε τρία Όσκαρ για τον ήχο, το μοντάζ και τα καλύτερα οπτικά και ηχητικά εφέ.    

SPRING SEAT
NISSAN