Eίναι η Corolla Cross το νέο SUV που teasάρει η Toyota;

Eίναι η Corolla Cross το νέο SUV που teasάρει η Toyota;

5.510 Επισκέψεις στο άρθρο (28/5/2021)

Η Toyota ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα νέο SUV και όλα δείχνουν πως πρόκειται για την Corolla Cross.

Η Toyota δεν σταματά να εργάζεται πάνω σε νέα μοντέλα και το αποδεικνύει με ένα νέο video για ένα ακόμη μοντέλο που ετοιμάζεται να παρουσιάσει στις ΗΠΑ. Το αυτοκίνητο είναι ένα crossover που θα έχει μυώδεις θόλους και αρκετά coupe οροφή, ωστόσο δεν μπορούμε να διακρίνουμε πολλά πράγματα από το teaser που έδωσε στην δημοσιότητα η φίρμα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Η φίρμα αναφέρει πως «ακόμη και τα πιο μεγαλύτερα έργα τέχνης γεννιούνται από ένα απλό σκίτσο. Ετοιμαστείτε για μια νέα εκδοχή ενός γνωστού προσώπου». Το τελευταίο μέρος των παραπάνω μας κάνει να πιστεύουμε ότι το crossover πρόκειται να αποτελεί μια νέα έκδοση ενός γνωστού μας μοντέλου. Αν και δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες, κάποιες πρώτες διαρροές από το στρατόπεδο της φίρμας λένε πως πρόκειται για την αμερικανικών προδιαγραφών Corolla Cross για την οποία πρόσφατα αποκαλύφθηκαν κάποιες εικόνες στις οποίες δοκιμαζόταν υπό βαρύ καμουφλάζ.

H Τοyota Corolla Cross έχει ήδη παρουσιαστεί στην Ταϊλάνδη με την μάρκα να ανακοινώνει τότε πως πρόκειται να διατεθεί και σε πολλές άλλες παγκόσμιες αγορές. Από άποψη μεγέθους, το  SUV τοποθετείται μεταξύ του C-HR και του RAV4 μεγαλώνοντας έτσι τη γκάμα των επιλογών στα SUV/Crossover. Μιλώντας με αριθμούς το Corolla Cross έχει μήκος 4.460 χιλιοστά, πλάτος 1.825 χιλιοστά και ύψος 1.620 χιλιοστά. Το μεταξόνιό του έχει το ίδιο μήκος με αυτό του C-HR, δηλαδή 2.640 χιλιοστά.

Όσον αφορά στο σύστημα μετάδοσης κίνησης, η Corolla Cross κυκλοφόρησε στην Ταϊλάνδη με δύο επιλογές. Η πρώτη είναι ένας βενζινοκινητήρας 1,8 λίτρων που προσφέρει 140 ίππους και 175 Nm ροπής συνδυασμένος με ένα CVT κιβώτιο ταχυτήτων και κίνηση στους εμπρόσθιους τροχούς. Η δεύτερη επιλογή είναι ένα υβριδικό σύστημα που συνδυάζει τον ατμοσφαιρικό 2ZR-FXE 1,8 λίτρων κινητήρα βενζίνης των 98 ίππων και 142 Nm ροπής με ένα ηλεκτρικό μοτέρ που συμβάλει με 72 ίππους και 163 Nm ροπής.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto