Η εκτόξευση του Falcon Heavy έγινε από το ακρωτήρι Canaveral με τον πύραυλο να μεταφέρει το Roadster της Tesla με μια κούκλα ονόματι Starman.

Eκτοξεύτηκε στο διάστημα το Tesla Roadster

2.430 Επισκέψεις στο άρθρο (7/2/2018)

Το θαύμα του έκανε για μια ακόμη φορά ο Elon Musk και κατάφερε να στείλει το Tesla Roadster στο διάστημα μέσω τις ιδιωτικής διαστημικής εταιρείας του, ονόματι SpaceX. Aξίζει να δείτε το video!

Γεγονός πλέον είναι η εκτόξευση στο διάστημα του Τesla Roadster από την SpaceX, προκαλώντας τον θαυμασμό των φίλων της αυτοκίνησης και όχι μόνο. Mπορεί οι επικριτές του Μusk να πληθαίνουν την τελευταία περίοδο λόγω των πολλών υποσχέσεων που έχει αθετήσει η μάρκα, ωστόσο αυτή τη φορά, ο CEO της Τesla τήρησε αυτό που είχε υποσχεθεί και έστειλε στο διάστημα το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία!

Η εκτόξευση του Falcon Heavy έγινε από το ακρωτήρι Canaveral με τον πύραυλο να μεταφέρει το Roadster της Tesla με μια κούκλα ονόματι Starman, ντυμένη με μια ειδική για το διάστημα φόρμα της SpaceX.  Mέσα στο Roadster τοποθετήθηκαν ακόμα ένα αυτοκίνητο μινιατούρα Hot Wheels, αλλά και ένας δίσκος που περιείχε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το ανθρώπινο είδος, σε περίπτωση που έρθει στα χέρια κάποιας εξωγήινης ζωής.

Τα μόνα άσχημα νέα είναι ότι ο κύριος εκτοξευτής του πυραύλου δεν προσγειώθηκε στο σημείο που είχε προβλεφθεί καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα με τους δύο από τους τρεις κινητήρες του με συνέπεια πέσει στον ωκεανό. Αντίθετα, οι άλλοι δύο μικροί εκτοξευτές προσγειώθηκαν κοντά στο ακρωτήριο Canaveral όπως είχε προβλεφθεί με εντυπωσιακό τρόπο.
 
Ο ίδιος ο Musk είπε μετά την εκτόξευση: «Ένιωσα μια ανακούφιση. Είχα στο μυαλό μου την εικόνα μιας γιγάντιας έκρηξης στην εξέδρα, μιας ρόδας να πέφτει από ψηλά και να κυλάει μόνη της στο δρόμο. Αλλά ευτυχώς τίποτε από αυτά δεν συνέβη».

Ο Falcon Heavy είναι ο πιο μεγάλος πύραυλος εν λειτουργία σήμερα, με την εταιρεία πάντως να ετοιμάζει και έναν άλλο, ακόμη μεγαλύτερο πύραυλο ονόματι Big Falcon Rocket.
 

Toyota
test center