Η λήξη της συνεργασίας της με την Mobileye φαίνεται πως την καθυστέρησε αρκετά

Εκτός χρονοδιαγράμματος η Tesla

5.866 Επισκέψεις στο άρθρο (27/10/2017)

Μεγάλη απόκλιση από το χρονοδιάγραμμα, που η ίδια είχε θέσει, σχετικά με την ανάπτυξη τεχνολογίας αυτόματης οδήγησης βρίσκεται η Tesla.

Παρά τα όσα είχαν ειπωθεί πριν από ένα χρόνο, σχετικά με το ότι όλα τα νέα μοντέλα της εταιρείας θα κυκλοφορούν διαθέτοντας 8 κάμερες, ραντάρ και 12 αισθητήρες, που θα έδιναν την δυνατότητα στο αυτοκίνητο να κινείται εντελώς αυτόνομα, κάτι τέτοιο δεν έχει ολοκληρωθεί προς το παρόν.

Αντιθέτως, η Tesla έχει ήδη ξεκινήσει να εμπορεύεται ένα πρόγραμμα «Πλήρους Αυτοοδήγησης» και το οποίο κοστίζει 8.000 δολάρια, ή αλλιώς 6.800 ευρώ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά τα μοντέλα Χ και S και αποτελεί μέρος της προετοιμασίας για την είσοδο της καινούριας τεχνολογίας στην αγορά, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει λειτουργικό.   
Μάλιστα κάποιοι ιδιοκτήτες Tesla, που έχουν αγοράσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, έχουν ήδη καταθέσει αγωγή κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας, ισχυριζόμενοι πως αγόρασαν ένα προϊόν το οποίο στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. Επιπλέον, ζητάνε να τους  δοθούν πίσω τόσο τα χρήματα τα οποία έδωσαν για την αγορά του προγράμματος, όσο και αποζημιώσεις, διότι θεωρούν πως η εταιρεία τους εξαπάτησε. 

Ένας από τους βασικούς λόγους για τον οποίο έχει καθυστερήσει η ανάπτυξη των φιλόδοξων προγραμμάτων της Tesla θεωρείται η ακύρωση της συμφωνίας με την εταιρεία Mobileye, συνεργάτιδα της Tesla κατά το παρελθόν. Μάλιστα, ο εκ των ιδρυτών της Tesla, Elon Musk, είχε δηλώσει τον Ιούνιο πως ο απροσδόκητος αυτός χωρισμός ανάγκασε την Tesla  να αναδημιουργήσει το σύστημα της Mobileye σε μόλις 6 μήνες.   

 

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda