• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η γαλλική εταιρεία θέλει να αντικαταστήσει με ξύλο τα στοιχεία που έχουν βάση το πετρέλαιο και χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των ελαστικών.

Eλαστικά από... ξύλο!

Διαβάστηκε από 2509 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/7/2018
 

Μια πολύ ριζοσπαστική λύση ερευνά η Michelin για να αντικαταστήσει τα παράγωγα πετρελαίου που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των ελαστικών. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Πάνω σε μια νέα καινοτομία που μπορεί υπό προϋποθέσεις να φέρει την επανάσταση στον τομέα των ελαστικών εργάζεται η Michelin σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από την Γαλλία.

Συγκεκριμένα, η γαλλική εταιρεία θέλει να αντικαταστήσει με ξύλο τα στοιχεία που έχουν βάση το πετρέλαιο και χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των ελαστικών. Αυτή τη στιγμή, το 80% των υλικών που χρησιμοποιούνται στα ελαστικά προέρχονται από πετρέλαιο και η εταιρεία ελπίζει να παρουσιάσει το πρώτο ξύλινο ελαστικό το 2020. Αν γίνει κάτι τέτοιο γίνει δυνατόν, η Michelin θα μπορεί να παίρνει την πρώτη ύλη που χρειάζεται από τα δέντρα και όχι από το πετρέλαιο που κοστίζει φυσικά αρκετά περισσότερο και δεν υπάρχει σε τόσο μεγάλη αφθονία στην φύση.
 
«Έχουμε ένα project που ασχολείται με το ξύλο. Θα χρησιμοποιήσουμε τα απόβλητα από τη βιομηχανία ξύλου για να δημιουργήσουμε ελαστομερή που θα χρησιμοποιηθούν σε ελαστικά», δήλωσε η Cyrille Roget της Michelin, η παγκόσμια διευθύντρια Επιστημονικής και Καινοτομικής Επικοινωνίας.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία κάνει τις δοκιμές στη Βραζιλία, όπου έχει δημιουργήσει ένα είδος φυτείας που επιτρέπει την καλλιέργεια μπανάνας και κακάου μαζί με καουτσούκ. Η εταιρεία διεξάγει επίσης δοκιμές σε 3D printed ελαστικά, τα οποία λέγεται πως θα αλλάξουν την βιομηχανία ελαστικών σε 10 με 15 χρόνια.

Tέλος, επιστρέφοντας στα ελαστικά από ξύλο, αν και δεν φαίνεται πιθανό να δούμε άμεσα αποτελέσματα, μπορεί να αποτελέσει μια βιώσιμη λύση στο μέλλον, μιας και οι ειδικοί αναφέρουν πως, όχι μόνο η λύση αυτή είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον, αλλά και ότι τα ελαστικά αυτά νέας τεχνολογίας μπορούν να προσφέρουν καλύτερη απόδοση και ανθεκτικότητα από τα ελαστικά που βρίσκονται αυτή την στιγμή στο εμπόριο

Tags: MICHELIN

Εσύ ξέρεις τα 10 ομορφότερα χωριά;

Αποκλειστικό: Νέο Volvo V40

Ford Fiesta Active vs Kia Stonic

Η νέα Mercedes GLA και σε Coupe;

Η κίνηση στους δρόμους

Δοκιμή: SEAT Arona με DSG

Tο νέο pickup της Tesla αλλάζει τα πάντα!

Video: Νέα Mercedes GLA

VIdeo: Hamilton & Rossi κάνουν τράμπα

Πως θα συντηρήσεις τα ελαστικά σου;

Μείνε ξέγνοιαστος με εγγύηση!

Λάθος καύσιμο; Δες πως θα το «σώσεις»;

Tα 5 καλύτερα μικρά SUV στο φρενάρισμα

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Διαβάστε live 30 δοκιμές

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

MERCEDES: Mercedes: Ιδέες που μπορείς να αποκτήσεις

NISSAN: X-Trail με φουλ χώρους & καλή τιμή

RENAULT: All-new Renault CLIO. The best Clio ever! Ανακαλύψτε το...

MITSUBISHI: Οδήγησε τα όλα & αγόρασε από 10.240€

RENAULT: Δωρεάν Χειμερινός Έλεγχος

Δες: Τα ελαστικά της Γιουβέντους !

Σφακιανάκης επιλογές: 1.000€ επιδότηση ανταλλαγής

περισσότερα »