• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η γαλλική εταιρεία θέλει να αντικαταστήσει με ξύλο τα στοιχεία που έχουν βάση το πετρέλαιο και χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των ελαστικών.

Eλαστικά από... ξύλο!

Διαβάστηκε από 2343 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/7/2018
 

Μια πολύ ριζοσπαστική λύση ερευνά η Michelin για να αντικαταστήσει τα παράγωγα πετρελαίου που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των ελαστικών. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Πάνω σε μια νέα καινοτομία που μπορεί υπό προϋποθέσεις να φέρει την επανάσταση στον τομέα των ελαστικών εργάζεται η Michelin σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από την Γαλλία.

Συγκεκριμένα, η γαλλική εταιρεία θέλει να αντικαταστήσει με ξύλο τα στοιχεία που έχουν βάση το πετρέλαιο και χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των ελαστικών. Αυτή τη στιγμή, το 80% των υλικών που χρησιμοποιούνται στα ελαστικά προέρχονται από πετρέλαιο και η εταιρεία ελπίζει να παρουσιάσει το πρώτο ξύλινο ελαστικό το 2020. Αν γίνει κάτι τέτοιο γίνει δυνατόν, η Michelin θα μπορεί να παίρνει την πρώτη ύλη που χρειάζεται από τα δέντρα και όχι από το πετρέλαιο που κοστίζει φυσικά αρκετά περισσότερο και δεν υπάρχει σε τόσο μεγάλη αφθονία στην φύση.
 
«Έχουμε ένα project που ασχολείται με το ξύλο. Θα χρησιμοποιήσουμε τα απόβλητα από τη βιομηχανία ξύλου για να δημιουργήσουμε ελαστομερή που θα χρησιμοποιηθούν σε ελαστικά», δήλωσε η Cyrille Roget της Michelin, η παγκόσμια διευθύντρια Επιστημονικής και Καινοτομικής Επικοινωνίας.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία κάνει τις δοκιμές στη Βραζιλία, όπου έχει δημιουργήσει ένα είδος φυτείας που επιτρέπει την καλλιέργεια μπανάνας και κακάου μαζί με καουτσούκ. Η εταιρεία διεξάγει επίσης δοκιμές σε 3D printed ελαστικά, τα οποία λέγεται πως θα αλλάξουν την βιομηχανία ελαστικών σε 10 με 15 χρόνια.

Tέλος, επιστρέφοντας στα ελαστικά από ξύλο, αν και δεν φαίνεται πιθανό να δούμε άμεσα αποτελέσματα, μπορεί να αποτελέσει μια βιώσιμη λύση στο μέλλον, μιας και οι ειδικοί αναφέρουν πως, όχι μόνο η λύση αυτή είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον, αλλά και ότι τα ελαστικά αυτά νέας τεχνολογίας μπορούν να προσφέρουν καλύτερη απόδοση και ανθεκτικότητα από τα ελαστικά που βρίσκονται αυτή την στιγμή στο εμπόριο

Tags: MICHELIN

3 ατμοσφαιρικά μικρά με τιμή έκπληξη!

Δοκιμή: Νέα Mercedes-Benz CLA

To Ford Kuga ST;

5 πράγματα για την εξάτμιση

Η κίνηση στους δρόμους

Τι είναι το μπλοκέ διαφορικό;

Για ποιο Honda αξίζει να είσαι «χοντάκιας» σήμερα;

Αλκοόλ & οδήγηση: Μπορείς να οδηγήσεις την επόμενη μέρα;

Video: Γλίτωσε από του Tesla τα δόντια!

Βάλε υγραέριο χωρίς... λεφτά!

Γιατί κολλάει η δαγκάνα;

Πόσο «κρατάνε» τα αμορτισέρ;

Πρώτο επίσημο teaser του νέου Nissan Juke

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Civic σεντάν με 182 PS από 22.325€

SEAT: Tarraco το νέο μεγάλο SUV της Seat

FORD: Πλήρης έλεγχος για το μεταχειρισμένο που θέλεις

NISSAN: Έως 1.500 ευρώ έκπτωση στο Qashqai

RENAULT: Ανακάλυψε δροσιστικές, καλοκαιρινές προσφορές!

CITROEN: Reverse Sales και στα SUV

PEUGEOT: Mοναδικές τιμές Peugeot για όλα τα μοντέλα μέχρι τις 31 Αυγούστου

περισσότερα »