Ο Caracatzanis θα αντικαταστήσει τον Nicolas Maure.

Ελληνικής καταγωγής ο Πρόεδρος της Lada

3.261 Επισκέψεις στο άρθρο (19/6/2018)

Nέα καθήκοντα ως Πρόεδρος της ΑVTOVAZ έχει αναλάβει εδώ και λίγες μέρες ο Yves Caracatzanis μετά την θητεία του σε υψηλές θέσεις σε Renault και Dacia.

Nέος πρόεδρος της εταιρείας AVTOVAZ, η οποία κατασκευάζει τα Lada, είναι εδώ και λίγες μέρες ο Γάλλος με ελληνική καταγωγή (αν κρίνουμε από το επίθετο του) Yves Caracatzanis, μετά και την έγκριση που δόθηκε από το συμβούλιο των μετόχων τoυ Groupe Renault. Tα τελευταία δύο χρόνια ο Caracatzanis ήταν επικεφαλής της Renault στην Ρουμανία και Πρόεδρος και CEO της Dacia μέχρι τις 30 Aπριλίου.

Ο Caracatzanis θα αντικαταστήσει τον Nicolas Maure που με την σειρά του θα γίνει αντιπρόεδρος του Groupe Renault, πρόεδρος της μάρκας στην περιοχή της Ευρασίας και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της AVTOVAZ.
 
«Είμαι περήφανος που θα ηγηθώ της AVTOVAZ και της Lada. Aναγνωρίζω την πρόοδο που έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια και την εμπορική επιτυχία των Vesta και ΧRAY. H AVTOVAZ θα συνεχίζει να δυναμώνει προς το ίδιο μονοπάτι στα χρόνια που έπονται», είπε το ελληνικής καταγωγής υψηλόβαθμο στέλεχος της μάρκας.

Ο Yves Caracatzanis γεννήθηκε το 1964 στη Μασσαλία Αποφοίτησε με πτυχίο μηχανικού στην Ecole Centrale de Paris και ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Bossard Consultants και την Hewlett Packard. Το 1992, έγινε μέλος της Renault ως Διευθυντής Logistics. Ξεκίνησε να εργάζεται στο εργοστάσιο Flins το 1995, όπου βρέθηκε σε μια σειρά από θέσεις. Το 2005, διορίστηκε Αντιπρόεδρος της Ομάδας Μηχανικών για τα Πρωτότυπα αυτοκίνητα. Το 2008 συμμετείχε στην ίδρυση της αλυσίδας εφοδιασμού του ομίλου και έγινε αντιπρόεδρος της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού του Groupe Renault  το 2010. Το 2013 διορίστηκε αντιπρόεδρος για την παραγωγή και διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού στην περιοχή Ευρασίας.

FORD E-TRANSIT
OPEL