Το ανανεωμένο EQ ForTwo.

Eμπνέεται από την MINI η smart

1.888 Επισκέψεις στο άρθρο (7/10/2019)

Τα πρώτα μοντέλα ΜΙΝΙ μετά την αναβίωσή της μελετά η smart στην προσπάθειά της να ανανεώσει την εμφάνιση των επόμενων αυτοκινήτων της.


Eκπλήξεις φαίνεται πως επιφυλάσσει το μέλλον για την smart σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο ίδιος ο αρχισχεδιαστής της Mercedes, κ. Gorden Wagener, σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Η νέα γενιά smart θα φτάσει στην Ευρώπη μέσα στο 2022 μόνο σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, αφού έχει ήδη γίνει γνωστό πως όλες οι εκδόσεις με εσωτερικής καύσης κινητήρες θα αποτελέσουν παρελθόν. Μετά την παρουσίαση της νέας γενιάς,  οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως η Mercedes θέλει να κατασκευάσει ένα πιο μεγάλο σε διαστάσεις μοντέλο για την μίνι κατηγορία. Τι καινούριο πρέπει να περιμένουμε;

Ο Wagener είπε σχετικά: «Το σέξυ στοιχείο πουλάει και με αυτό το σκεπτικό πρέπει να κοιτάξουμε τα πρώτα μοντέλα MINI, μετά την αναβίωση της μάρκας, για έμπνευση. Υπήρχε μια απλότητα που τα έκανε πολύ ελκυστικά. Η πρόκληση για εμάς είναι να κάνουμε το ίδιο χωρίς να μεγαλώσουμε τις διαστάσεις στο δικό μας αυτοκίνητο και να το κάνουμε να φαίνεται «χοντρό». Η smart έχει μεγαλώσει σαν φίρμα, μπορεί πλέον να υιοθετήσει ποιο σέξυ και σπορ σχεδιαστική ταυτότητα.»

Τα ηλεκτρικά smart EQ ForTwo και EQ ForFour ανανεώθηκαν πριν από περίπου ένα μήνα κάνοντας την πρεμιέρα τους στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Μία μπαταρία ιόντων λιθίου 17,6 kWh τροφοδοτεί με ενέργεια το ηλεκτρικό τους μοτέρ που με τη σειρά του προσφέρει 82 ίππους και 160 Nm ροπής. Η μέγιστη ταχύτητα ανέρχεται στα 130 χλμ./ώρα, ενώ η αυτονομία κίνησης για το EQ ForTwo φτάνει τα 159 χιλιόμετρα, για το EQ ForTwo Cabrio τα 157 χιλιόμετρα και για το EQ ForFour τα 153 χιλιόμετρα.

citroen
KIA